Amenzi în valoare de peste 10 milioane de lei date de ANPC pe litoral. Ce nereguli au găsit autoritățile

Pentru tot mai mulți români, o simplă vacanță pe litoral devine, din păcate, un efort financiar din ce în ce mai dificil. Însă, turiștii fac tot posibilul pentru a reuși să meargă măcar și câteva zile la mare, pentru a se bucura de un concediu de vis alături de rude și prieteni. Însă, condițiile care îi întâmpină odată ajunși acolo nu sunt tocmai de vis. Iar în această vară, ANPC a dat amenzi uriașe pe litoral

Amenzi uriașe date de ANPC pe litoral
Amenzi uriașe date de ANPC pe litoral

Amenzile date de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor, au depășit pragul de 12 milioane de euro. Aceștia au găsit la malul Mării Negre alimente expirate, jucării periculoase pentru cei mici, dar și bucătării unde murdăria se găsea peste tot.

În cadrul Comandamentului Litoral 2024, ANPC a desfășurat o serie de controale la malul mării, iar descoperirile lor au fost îngrijoătoare. În total, comisarii ANPC au efectuat 2.164 acțiuni de control, de-a lungul tuturor stațiunilor de pe litoral. Iar amenzile care au fost aplicate în urma neregulilor aduse la lumină au ajuns la 12,2 milioane de lei.

ANPC a dat amenzi uriașe pe litoral

ANPC a dat 1.090 de avertismente, iar produse neconforme în valoare de 860.000 de lei au fost oprite definitiv de la comercializare. De asemenea, 91 de operatori economici au fost opriți temporar de la prestarea serviciilor, până când și-au rezolvat problemele. În plus, comisarii ANPC au cerut încetarea practicilor comerciale incorecte care au fost descoperite la 16 operatori economici.

De-a lungul litoralului, autoritățile au descoperite nenumărate nereguli care au impus aceste măsuri.

Ce a descoperit ANPC pe litoral

Printre cele mai comune probleme descoperite de ANPC au fost produsele ce erau comercializate în ciuda faptului că erau expirate, dar și utilizarea anumitor echipamente frigorifice, sau de gătire, care fuseseră deteriorate și nu erau igienizate.

De asemenea, anumite produse nu erau depozitate în condițiile indicate de producători, iar regimul temperaturilor de depozitare pentru anumite produse alimentare nu era respectat. În plus, ANPC a depistat și practicarea anumitor practici comerciale incorecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net