Una dintre cele mai populare atracții pentru copiii din Capitală s-a închis. „Este de neconceput”

Ultima actualizare:

Dino Park, una dintre cele mai populare atracții pentru copiii din Capitală s-a închis după ce inspectorii ANPC a găsit mai multe nereguli. Administratorii parcului tematic amplasat în Piața Victoriei, în curtea Muzeului Geologic Național au primit o amendă uriașă.

S-a închis Dino Park din București

Dino Park din București s-a închis. Foto: Facebook
Dino Park din București s-a închis. Foto: Facebook

O reclamație la Protecția Consumatorilor a dus la un control rapid la Dino Park București din partea comisarilor ANPC. Neregulile găsite au fost grave, astfel că aceștia au decis închiderea imediată a spațiului destinat celor mici.

Administratorii au primit o amendă de11.000 de lei. și au fost retrase jucării periculoase pentru copii de peste 110.000 de lei.

Jucării și echipamente periculoase

Abaterile constatate au determinat comisarii să oprească definitiv de la comercializare și să retragă de pe piață jucării periculoase (circa 11.000 de bucăți, în valoare de peste 110.000 de lei), să interzică folosirea echipamentelor de agrement (5 dinozauri) și să oprească temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor.

„Este de neconceput ca unii operatori economici să profite de inocența și dorințele copiilor, de personajele lor preferate și să îi atragă în astfel de locații, punând în funcțiune locuri de joacă fără a avea nicio autorizație, nici măcar autorizații ISCIR, astfel încât viața copiilor care ajung în aceste locuri să fie pusă într-un real pericol.

Astfel de acțiuni sunt intolerabile și vor fi sancționate ferm de Autoritatea noastră, până când vor dispărea”, spune Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Nereguli 

Inspectorii ANPC au trasnmis o care au fost cele mai grave nereguli descoperite în locul destinat copiilor.

„- folosirea unor alei de vizitare a exponatelor din spațiul de agrement amenajate inițial cu gazon artificial și rumeguș, dar în prezent fiind neigienizate și aflându-se într-o stare avansată de degradare, cu denivelări, cu o rețea de cabluri alimentate electric la vedere, reprezentând un pericol real pentru copii,

- folosirea unor echipamente de agrement pentru care nu s-a putut prezenta analiza de risc, mentenanță și pentru care nu există informații cu privire la modul de utilizare comercializarea unor jucării periculoase, notificate pe sistemul de alertă pentru produse nealimentare al UE, RAPEX, și a unor jucării fără elemente de identificare în limba română”, transmite ANPC.

Dino Park București face alt anunț

Pe pagina oficială de Facebook, Dino Park Bucureşti anunţă că se închide, de fapt, pentru reamenajări. Nicio referire la neregulile descoperite.

"Stimați vizitatori,

Dorim să vă informăm că expoziția Dino Park Bucuresti va fi închisă pentru reamenajări în perioada 24 iulie - 29 iulie.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm cu drag la redeschidere pentru a descoperi noile noastre surprize și îmbunătățiri".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net