250 de euro amendă, dacă te așezi pe plajă înainte de ora 9.00. Unde se aplică regula

În această vară multe orașe din Europa, intens vizitate de turiști din toată lumea, au impus noi reguli, după ce nu de puține ori vizitatorii au lăsat în urmă munți de gunoaie. În Veneția, de exemplu, s-au impus taxe și un număr strict de vizitatori pe zi. Și în spania, Barcelona, dar și alte orașe au venit cu propriile reguli. Una este aceea că, dacă ocupi plaja înainte d eora 9,oo dimineața, te trezești fără discuție cu o amendă destul de consistentă.

La plajă, după ora 9 a.m.

Spaniolii interzic accesul pe plajă până la ora 9.00. Foto: Arhiva
Spaniolii interzic accesul pe plajă până la ora 9.00. Foto: Arhiva

În timp ce turiștii din Barcelona riscă să fie stropiți cu pistoale cu apă, dacă nu respectă regulile orașului, cei din orașul Calpe de pe coasta mediteraneană a Spaniei se confruntă cu o altă amenințare: o amendă consistentă dacă își rezervă spațiu pe plajă prea de dimineață, notează CNN.

Într-un comunicat de presă, consiliul municipal a reamintit turiștilor că, în conformitate cu Ordonanța municipală de utilizare și gestionare a coastei, le este interzis să instaleze articole precum scaune, hamace și umbrele de plajă înainte de ora 9 a.m., pentru a nu împiedica curățarea plajelor.

Cei care nu respectă această regulă riscă să fie reclamați, să li se confiște bunurile și să primească amenzi de 250 de euro.

Fără rezervări pe plajă. Lucrurile se confiscă

Scaunele, hamacele și umbrelele care sunt lăsate nesupravegheate mai mult de trei ore în timpul zilei pot fi îndepărtate, a declarat consiliul.

Acesta a adăugat că, de câțiva ani, a primit plângeri cu privire la persoane care își rezervă spațiu pe plajă, iar vizitatorii care sosesc la mijlocul dimineții îl găsesc deja ocupat cu obiecte, dar fără niciun semn de la proprietarii acestora.

Potrivit site-ului local de știri Información, problema ocupării spațiului pe plajă este, de asemenea, o problemă zilnică în Benidorm, locul de vacanță foarte frecventat din apropiere.

Spaniolii, din ce în ce mai nervoși din cauza turiștilor

În ultimele câteva luni, în Spania și pe insulele sale au existat tot mai multe reacții împotriva turiștilor.

Luna trecută, guvernul din Barcelona – unde mii de persoane au protestat împotriva turismului de masă – a anunțat că va interzice închirierea de apartamente pentru turiști până în 2028, în încercarea de a ține în frâu costurile în creștere ale locuințelor și de a face orașul respirabil pentru locuitori.

În mai, pe insulele Ibiza și Mallorca au fost luate noi măsuri împotriva ambarcațiunilor de petrecere și a consumului public de alcool.

Iar în aprilie, localnicii din Insulele Canare au protestat împotriva turismului excesiv, acuzând vizitatorii că provoacă daune mediului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net