Insula secretă din Grecia pe care mulți români o trec cu vederea. Are plaje de top, apă ca în Bahamas sau Maldive, iar mâncarea la restaurant e delicioasă

Ultima actualizare:

Grecia este cunoscută pentru insulele sale frumoase. Puțini au auzit, însă de Paxos, locul superb unde poți să te bucuri de o apă cristalină. Pe lângă plajele cu nisip extra-fin, uleiul presat la rece din măsline este unul dintre simbolurile locului. 

Insula secretă din Grecia pe care mulți români o trec cu vedereaFoto: Wikimedia
Insula secretă din Grecia pe care mulți români o trec cu vedereaFoto: Wikimedia

Insula Paxos din Grecia are plaje mirifice 

Paxos, din Grecia, este o mică insulă în largul coastei de sud a Corfu. Este atât de mică încât poate să fie străbătută în doar 20 de minute. Ce este cel mai important de știut este faptul că, dacă vreți să ajungeți aici, este bine să aveți condiție fizică și în niciun caz copii mici. Pentru că drumul cu mașina este destul de complicat, iar apoi, până la plaje, se merge pe jos.

Insula Paxos este “soră” cu insula Antipaxos, ambele foarte mici și cu plaje mirifice. Paxos nu are mai mult de 7 km lungime de străbătut, în timp ce Antipaxos este aproape de două ori mai mică. 

Colț de rai pe insula Paxos 

Câteva zile pe aceste insule te duc parcă, în altă lume. Poți să te bucuri de soare, de apa cristalină și de nisipurile deosebite de aici sau poți să vizitezi toate plajele de pe cele două insule. Plaje neamenajate, oameni puțini, fără motoare, fabrici și gălăgie, chiar și semnalul la internet lipsește de multe ori, toate te fac să te simți precum naufragiații din Laguna Albastră, într-un colț de rai iertat de mâna omului.

Plaje cu nisip extra-fin 

Pe lângă plajele cu nisip extra-fin, uleiul presat la rece din măsline, denumit ulei de Paxos, este unul dintre simbolurile locului (plantaţiile de măsline au o vârstă de jumătate de mileniu).

Pentru a ajunge pe insula Paxos, cei 20 de kilometri din Praga sau cei 11 kilometri din Corfu se parcurg cu diverse ambarcaţiuni maritime. Preţul unei astfel de excursii este cuprins între 15 şi 20 de euro/persoană, plecările efectuându-se zilnic din rada porturilor Corfu şi Praga. Biletele sunt disponibile la orice agenţie de voiaj din cele două locaţii, iar prezenţa pentru îmbarcare este obligatorie cu o jumătate de oră înainte.

Cum este împărțită Paxos 

Paxos este împărţită în trei mari zone (Gaios, Lakka şi Loggos), având o populaţie care se cifrează în jurul a 2300 de rezidenţi. Partea estică a insulei este mult mai blândă în ceea ce priveşte formele de relief, în timp în ce partea vestică predomină stâncile abrupte şi peşterile. 

Gaios este capitala insulei, fiind principalul punct de interes al zonei, în timp ce Lakka şi Loggos sunt cunoscute pentru porturile lor. Intrarea în capitală este străjuită de două mici insulate, Panagia şi Agios Nikolas (este faimoasă pentru fortificaţiile sale), zona fiind cunoscută şi pentru numărul ridicat de biserici. Sătucul Magazia este un punct de interes pentru orice turist, în special în prag de înserare, apusurile fiind unele dintre cele mai spectaculoase scene care merită văzute.

Mâncare gustoasă cu o vedere fantastică

Restaurantele cu mâncare foarte gustoasă, între aproximativ 16 și 50 de euro pe masă, multe dintre ele cu o vedere fantastică spre mare sau spre unul dintre cele trei sate mari, natura și liniștea sunt principalele motive de atracție ale acestei insule. Desigur, aceasta nu înseamnă că nu există mâncare fast-food clasică precum hamburgeri, giros etc. Prețurile variază între 2 și 6 euro, menționez numai caracteristica distinctivă a insulei în ansamblu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net