Ce trebuie să faci cu strugurii înainte de a-i zdrobi pentru ca vinul să aibă un gust deosebit. Secretul folosit de experți

O scurtă privire în calendar ne va arăta faptul că deja am intrat în luna septembrie, iar odată cu sosirea toamnei, pentru mulți români a venit și perioada din an în care vor începe să pregătească vin. Iar un anumit truc banal, recomandat de experți, ne poate ajuta să avem un vin mai bun ca oricând!

Strugurii trebuie zdrobiți în maxim 8 ore după ce au fost culeși
Strugurii trebuie zdrobiți în maxim 8 ore după ce au fost culeși

Deși poate părea greu de crezut pentru unii dintre noi, vara a trecut, iar deja am ajuns în primele zile de toamnă. Iar pentru foarte mulți români, această perioadă din an este una în care vor fi, cu siguranță, ocupați cu pregătitul murăturilor, al pastramei, al mustului, cât și, desigur, cu pregătitul vinului. Din fericire, există un truc banal care ne poate ajuta să pregătim un vin mai bun ca niciodată!

Mai precis, este vorba despre cât de repede trebuie zdrobiți strugurii după ce au fost culeși! Ideal, aceștia nu ar trebui să fie lăsați mai mult de opt ore, după ce au fost deja culeși. Iar în cazurile în care vremea este una fierbinte, cum se întâmplă acum, această perioadă limită trebuie redusă la patru ore.

Cât de repede trebuie zdrobiți strugurii după ce au fost culeși

„Ideal este să fie zdrobiţi imediat, în cel mult două ore, pentru ca strugurii să-şi păstreze toate calităţile şi să dea vinului aromele cele mai bune. Aici greşesc foarte mulţi români atunci când fac vinul, iar efectele sunt evident: un vin cu gust dubios, predispus la oţeţire”, a explicat inginerul Dumitru Toma.

Acest detaliu, deși poate părea, la prima vedere, atât de banal, este, în realitate, foarte important și poate schimba complet calitatea vinului nostru!

Ce trebuie să știm dacă facem vin

Un alt detaliu important pe care trebuie să îl cunoaștem este faptul că un vin bun ar trebui să aibă o concentrație alcoolică de minim 10,5 grade. Dacă atinge această valoare, el va fi mult mai rezistent împotriva diverselor boli.

Astfel, un vin care are o concentrație alcoolică de minim 10,5 grade nu va confrunta cu floare, deoarece concentrația de alcool nu va permite apariția bacteriei în vin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net