Dulceață de gutui după rețeta bunicilor noastre. Ce trebuie să pui în ea, ca să fie delicioasă și cremoasă

Dulceața de gutui este una dintre variantele favorite de dulceață, de-a lungul țării noastre. Însă, în ciuda popularității sale, nu mulți români știu care sunt pașii de urmat pentru a pregăti această dulceață delicioasă!

Dulceața de gutui este ușor de pregătit / foto: IStock
Dulceața de gutui este ușor de pregătit / foto: IStock

Există nenumărate tipuri de dulceață, însă una dintre cele mai delicioase este, fără doar și poate, cea de gutui! Dar, deși este atât de populară de-a lungul țării noastre, multor români le este greu să pregătească această dulceață incredibilă. Însă, dacă avem în față rețeta precisă, munca noastră devine mult mai ușoară!

Iar partea cea mai bună este faptul că deja ne pregătim să intrăm în perioada din an perfectă pentru această dulceață! Gutuile vor apărea în piețe odată cu venirea toamnei, așa că ar trebui să profităm de prezența lor pentru a pregăti această dulceață de vis!

Ingredientele necesare pentru dulceața de gutui

Pentru a pregăti această dulceață delicioasă, tot ce trebuie să avem la îndemână este un kilogram de gutui, cât și un kilogram de zahăr și de zeamă de lămâie. Mai departe, pentru ca dulceața noastră să aibă un gust de-a dreptul special, putem adăuga și un plic de zahăr vanilat, cât și două sau trei cuișoare.

Odată ce avem aceste ingrediente simple, vom putea începe să pregătim această dulceață delicioasă!

Cum pregătim dulceața de gutui

Pentru a pregăti această dulceață de vis, va trebui să spălăm bine fructele și să le curățăm de puf. Cotorul, cât și semințele, trebuie îndepărtate, iar apoi trebuie să le tăiem fie în cubulețe, fie în fâșii.

Apoi, gutuile trebuie puse în apă cu zeamă de lămâie, în timp ce în altă oală vom fierbe zahărul, alături de apă. Amestecul trebuie lăsat la foc mic, până când zahărul se va dizolva, iar sirpul se încheagă suficient. Acum putem adăuga și zahărul vanilat, dacă ne dorim.

Acum trebuie să scurgem gutuile de apă și să le adăugăm în sirop, iar dulceața este lăsată la foc mic vreme de 2 sau 3 ore. Ocazional, trebuie să amestecăm dulceața, pentru a nu se topi. Spre final, putem adăuga și cuișoarele, iar apoi, după ce dulceața a fiert, o vom adăuga în borcane pe care le vom închide ermetic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
11 gogosi shutterstock 26518309 jpeg
ciorba radauteana1 jpeg
zodii meteoriti png
zodii care isi schimba viata dupa sf andrei jpg
index (58) webp
1 ciorba de perisoare jpg jpeg
mesajul astrelor pentru 2025 jpg
cub horoscop iertare png
image
actualitate.net
image
actualitate.net