Orașul important din România unde se va face o investiție uriașă ! Un nou parc fotovoltaic va asigura 60% din energia necesară pentru iluminatul public

O investiție uriașă urmează să se facă într-un important oraș din țara noastră! Primăria deja a semnat contractul cu finanțare europeană, iar la finalizarea lucrărilor, cetățenii din acest municipiu vor putea beneficia de un parc fotovoltaic ce va asigura 60% din energia necesară pentru iluminatul public.

Investiția va fi depăși 25 de milioane de lei
Investiția va fi depăși 25 de milioane de lei

Autoritățile din orașul Galați deja au semnat un contract cu finanțare europeană pentru ridicarea parcului fotovoltaic. Investiția depășește suma de 25 de milioane de lei, iar noul parc va urma să aibă capacitatea de producție de energie undeva în jurul valorii de 5.630 MWh/an. Astfel, se estimează că acest parc fotovoltaic va asigura undeva în jur de 60% din energia necesară pentru iluminatul public din Galați.

Acest parc urmează să fie construit de către autorități în zona Tirighina, unde poate că unii gălățeni își vor aminti că a fost o veche groapă de gunoi. Suprafața acestui parc va fi undeva în jur de 6,2 hectare, în timp ce suprafața construită va fi de numai 2,5 hectare.

Un parc fotovoltaic va fi construit în Galați

Primarul municipiului deja a vorbit despre acest proiect atât de important pentru Galați.

„Suntem unul dintre oraşele cele mai prietenoase cu mediul, dovadă faptul că suntem în top în privinţa calităţii aerului. Continuăm pe aceeaşi linie şi mă bucur că am reuşit să atragem fonduri europene pentru proiectul de amenajare a parcului fotovoltaic de la Tirighina, lucru care va însemna asigurarea unei cantităţi importante de energie pentru oraş şi reducerea emisiilor poluante”, a spus, potrivit observatornews.ro, Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.

Investiția este de peste 25 de milioane de lei

Această investiție importantă depășește pragul de 25 de milioane de lei, iar energia produsă în fiecare an de noul parc voltaic urmează să fie folosită în totalitate pentru autoconsum. Astfel, undeva în jur de 60% din iluminatul public va urma să fie susținut de acest parc voltaic.

Contractul a fost semnat cu Ministerul Energiei, pe o durată de 5 ani. Nu mai puțin de 8.000 de module fotovoltaice 550 Wp urmează să fie puse în funcțiune aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net