Muzeul celebru care le permite vizitatorilor să intre nud. Singura condiție impusă de organizatorii unei expoziții inedite

Ultima actualizare:

Un muzeu din Franța oferă, odată pe lună, o experiență cu totul inedită vizitatorilor! Oamenii pot admira o expoziție naturistă, iar singura condiție impusă de muzeu este ca vixitatorii să nu poarte decât pantofi!

Un muzeu din sudul Franței, în Marsilia, oferă vizitatorilor o experiență unică! Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene, Mucem, a decis ca în cadrul celebrării a 10 ani de existență, să deschidă și o expoziție intitulată „Paradisuri Naturiste”. Această expoziție, practic, este dedicată stilului de viață „a trăi gol”, potrivit adevarul.ro.

Însă, adevărata unicitate a acestei expoziții nu se datorează subiectului, ci faptului că, în anumite zile de marți, doar odată pe lună, această expoziție poate fi vizitată nud! Expoziția urmează să se desfășoare până în iarnă, pe data de 9 decembrie, punând în prim-plan comunitățile de nudiști din ultimul secol, mai ales din Franța.

Expoziția poate fi vizitată nud

Cei care vizitează această expoziție pot vedea nu mai puțin de 600 de filme, fotografii, picturi, sculpturi, reviste, cât și diverse alte obiecte, care spun povestea nudismului, din anii 1920 și până în prezent. Aceste lucrări au ajuns la muzeu din colecții atât publice, cât și private, din Franța și Elveția.

Iar cei care doresc să vizioneze această expoziție au oportunitate de a o face și nud!

Vizitatorii trebuie să poarte doar pantofi

Singurul element de îmbrăcăminte pe care vizitatorii trebuie să îl poarte sunt pantofii, iar acest lucru este mai mult o precauție legată de siguranță. Unul dintre co-organizatori, Eric Stefanuț, a vorbit despre acest subiect.

„Este pentru a evita așchiile (n. red – așchiile provenite din parchetul muzeului)”, a explicat, conform sursei citate, reprezentantul Federației Franceze de Naturism. Viztele nud sunt organizate numai într-o singură seară pe lună, când muzeul este închis.

„Astăzi, Franța este principala destinație turistică din lume pentru naturiști: clima temperată și cele trei mări au facilitat înființarea de comunități reale, care – cu excepția Elveției – au puține echivalente reale în altă parte a Europei, unde naturismul se practică mai liber și în afara comunităților organizate. Alte motive istorice, culturale și juridice contribuie la unicitatea și longevitatea comunităților naturiste din Franța”, mai spun curatorii expoziției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net