El e Louis, „motanul-alpinist”! Îi place să escaladeze munții alături de stăpânii lui

Ultima actualizare:

Faceți cunoștință cu Louis, un motan persan în vârstă de 7 ani, care a devenit prima felină ce a cucerit cele mai înalte vârfuri montane din Marea Britanie. Îi place să meargă în drumeții, fiind ținut în ham și lesă de stăpânii lui, Jess Peters (31 de ani) și Dan Taylor (34 de ani).

Motanul persan Louis, alături de stăpâna lui, Jess Peters, pe muntele Scafell Pike
Louis, alături de Jess Peters, pe muntele Scafell Pike (Foto: Instagram)

Motanul Louis este mereu dornic de aventură

Astfel, Louis a ajuns pe Cele Trei Vârfuri, așa cum sunt botezați munții Scafell Pike, Ben Nevis și Snowdon și, conform proprietarilor săi, el a fost un băiat cumite și nu a cerut deloc să fie luat în brațe. „Louis e dornic aventură. Uneori se comportă ca un câine!”, a declarat cuplul din Sherfield English, citat de tabloidul britanic Daily Star.

Sunt și alte pisici care au escaladat munți, dar noi am verificat și Louis este primul care a urcat pe Cele Trei Vârfuri. Mă simt mândru, sper că va rămâne în istorie.”, a spus Taylor, de profesie șofer de camion.

Louis a cucerit ultimul munte din Cele Trei Vârfuri sâmbătă, când a ajuns pe Scafell Pike, în Lake District. El a urcat pe Ben Nevis, în lanțul muntos Grampian din Scoția, în vacanța din august și a atins vârful muntelui galez Snowdon în luna mai.

Louis are propriile lui hăinuțe

Taylor a spus că lui și iubitei sale, Jess Peters, inginer aerospațial și autoare, le place să facă drumeții și au avut ideea să-și ia animalul de companie cu ei: „Când am fost prima dată pe muntele Snowdon, ne-am gândit că ar fi destul de amuzant să-l luăm cu noi pentru că îi plac aventurile. Iese afară în fiecare zi, merge cam 10 kilometri zilnic.

Are zgardă cu GPS pentru a-l monitoriza – se plimbă prin oraș, se urcă în copaci, se duce pe oriunde îl interesează. Așa că el a fost mai bine antrenat decât noi pentru acești munți. Pentru aceste plimbări pe munte, avem ham pentru el, dar și câteva hăinuțe. Am avut la noi apă și mâncare și am luat o pătură în caz că se răcește. În Snowdon și Ben Nevis am avut parte de vreme mizerabilă, dar din fericire pe muntele Scafell Pike a fost frumos”.

Escaladarea muntelui Snowdon a durat opt ​​ore, Ben Nevis 11 ore, iar Scafell Pike a durat 10 ore. „Toată lumea a fost șocată să vadă o pisică urcând un munte. Am fost opriți de mulți oameni în timp ce urcam, așa că am pierdut mult timp”, a adăugat Dan Taylor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net