O dietă faimoasă ne poate pune în pericol sănătatea! „Oamenii se expun riscului de boli cardiovasculare și chiar de demență”

Este o dietă pe care mulți dintre noi poate că o ținem chiar fără să ne dăm seama! Cu toate acestea, medicii ne avertizează că există anumite riscuri majore de sănătate asociate cu o dietă carnivoră, iar aceasta poate chiar să ne provoace demență, cât și boli cardiovasculare.

Dieta carnivoră ne poate provoca probleme serioase de sănătate
Dieta carnivoră ne poate provoca probleme serioase de sănătate

Fie că doar consumăm carne zi de zi, sau ținem, în mod voit, o dietă carnivoră, acest consum în exces se poate întoarce împotriva noastră, conform medicilor. Din păcate, nu foarte mulți oameni știu cât de periculoasă poate fi, de fapt, acest tip de dietă, dacă va fi ținută pe termen lung.

„Este ceva care m-ar îngrijora, faptul că oamenii se expun riscului de boli cardiovasculare și chiar de demență”, a declarat medicul generalist la National Health Service (NHS), Rupy Aujla, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Ce beneficii are dieta carnivoră

Unii oameni aleg să apeleze la această dietă deoarece vor elimina din consum carbohidrații pe care, în mod normal, s-ar găsi în pâine, sau în paste. Astfel, cei care țin această dietă speră că îi va ajuta să dea jos din kilogramele în plus.

„Ca o dietă pe termen scurt, aceasta poate oferi de fapt unele beneficii terapeutice pentru persoane în circumstanțe specifice, cum ar fi cele cu intoleranțe reale”, mai explică dr. Aujla.

Riscurile majore ale dietei carnivore

Cu toate acestea, medicul ne atrage atenția că dieta carnivoră poate veni la pachet cu mai multe riscuri majore de sănătate. Printre acestea se numără și un nivel ridicat de colesterol, care, evident, poate conduce la atac de cord.

Mai mult decât atât, această dietă, deși poate părea destul de banală, poate crește și riscul de a ne confrunta cu demență!

„Cred că ne jucăm cu focul, având în vedere că nu avem studii pe termen lung ale oamenilor care consumă aceste diete în medii moderne. Vă expuneți unui risc sever de boli cardiovasculare și demență, precum și la tot ceea ce vine cu acestea”, mai explică medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net