Cu ce să înlocuiești făina atunci când faci pui pane. Doar gospodinele desăvârșite cunosc acest truc

25 iulie 2025 0:00   Rețete

În timp ce lumea gastronomică se află într-o continuă schimbare și evoluție, anumite preparate rămân în topul celor preferate de români, de exemplu, puiul pane. Cu ce putem înlocui făina, pentru a obține un preparat și mai delicios și sănătos? 

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti un pui pane clasic, însă gospodinele sunt în căutarea diverselor trucuri care să le ajute să gătească puiul diferit față de rețeta clasică. 

Cum se folosește făina de biscuiți atunci când gătești piept de pui 

Dacă vrei să înlocuiești făina clasică prin care dai puiul înainte de a-l găti, poți folosi un alt tip de făină - cea pentru biscuiți. Da, ai citit bine, această făină are mai multe utilizări în bucătărie, precum prepararea panurilor și a empanadelor. Se găsește pe rafturile supermarketurilor și este alcătuită dintr-un amestec de făină de grâu și unul sau mai multe tipuri de agenți de afânare.

Această făină este cunoscută în Spania sub numele de bizcochona. Este atât de utilă când preparăm rețete de patiserie, cum ar fi un biscuit cu iaurt, să nu fie necesar să adăugăm agentul de afânare sau drojdia.

De asemenea, agenții de gazificare își fac treaba bine dacă puiul pane este pregătit la temperaturi ridicate, deoarece favorizează caramelizarea și rumenirea. 

Cum se prepară puiul suculent și gustos la cuptor 

Pentru a pregăti un piept de pui delicios, se recomandă ca înainte de a fi gătit să stea jumătate de oră la frigider, la marinat în lapte. Acest pas ajută la aderarea mai bună a făinii. 

După ce a stat la rece, condimentează cu sare, piper și ce alte condimente mai dorești, apoi  dă-l bine în făină bătută și gătește-l după gust, prăjit în ulei sau la cuptor. Se recomandă ca făina să fie condimentată cu pudră de ceapă sau de usturoi,  oregano sau boia, și poți să o amesteci cu o linguriță de maia pentru a intensifica și mai mult efectul crocant. 

Mai multe