Reţete de la cititori: Orez multicolor cu pui pane-Clementina Cojan
Ingrediente: 100 g orez cu bob lung, 1 morcov, 1 ardei roşu, mazăre şi porumd din conservă, pătrunjel, sare, ulei de măsline, 1 piept de pui, 2 ouă, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se clăteşte şi se lasă la scurs. Ardeiul şi morcovul se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Porumbul şi mazărea se clătesc cu apă rece.
Se pun două linguri de ulei de măsline într-o cratiţă şi se călesc legumele la foc iute. Se adaugă şi orezul şi se mai călesc câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper. Pieptul de pui se spală, se taie felii care se bat cu ciocanul de şniţele. Se trece fiecare felie prin ou bătut, făină şi pesmaet şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc alături de orez.
Poftă bună!