Cum prepară Cătălin Scărlătescu cea mai delicioasă piftie. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru un gust unic

13 decembrie 2024 13:42   Rețete

Cătălin Scărlătescu are o rețetă inedită de piftie, iar pentru un gust desăvârșit acesta folosește un ingredient secret. Deși este pasionat de pește și fructe de mare, în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, celebrul chef adoră să gătească mâncăruri tradiționale.

Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu

Pe lângă carnea de porc, salata de boeuf și cozonacii, Cătălin Scărlătescu adoră să mănânce piftie, pentru că bunica lui o gătea ca la carte.

 „Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.

Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea bucătarul chef cu ceva timp în urmă.

Pentru a prepara rețeta de piftie marca Scărlătescu, aveți nevoie de:

-500 g pulpă de porc

-500 g picioare de porc

-1 kg cap de porc, neapărat urechi – ingredientul secret

-2 morcovi mari

-o rădăcină de păstârnac

-o ceapă

-sare

-piper boabe

-1-2 căpățâni de usturoi pisat

Cum se prepară

Potrivit lui Cătălin Scărlătescu, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să pârlim picioarele și capul de porc. Ulterior, acestea se rad cu lama cuțitului și se spală foarte bine, apoi carnea se pune la fiert. Spuma care se formează deasupra oalei, se elimină ușor cu o spatulă. Adăugăm apoi morcovii, păstârnacul, ceapa, sarea și piperul.

Totul se lasă la fiert până când carnea ajunge să se desprindă de pe oase. Spre final, carnea se taie, se dezosează și se pune în castroane, iar apoi se curăță usturoiul pe care îl pisăm bine și îl amestecăm cu 100 de ml de supă. Aceasta se strecoară și se adaugă în ea zeama cu usturoiul pisat, după care se umplu castroanele și se pun la rece.

Mai multe