Cum putem pregăti o pâine perfectă în propria bucătărie? Așa nu va mai crăpa niciodată în cuptor

3 iunie 2024 12:28   Rețete

Dacă am făcut vreodată pâine în propria bucătărie, cu siguranță știm deja cât de delicioasă poate fi aceasta, comparativ cu multe opțiuni din comerț. Însă, o problemă destul de comună de care ne putem lovi este faptul că pâinea va crăpa în cuptor! Acest lucru poate fi cauzat de mai multe cauze, care, din fericire, sunt foarte ușor de corectat!

Pâinea este foarte ușor de pregătit chiar la noi acasă, iar după ce vom vedea cât de bună este, probabil că vom renunța să mai cumpărăm din comerț acest produs atât de important.

Însă, chiar dacă rețeta nu este una dificilă, o problemă comună de care ne putem lovi este faptul că pâinea va crăpa în cuptor! Din fericire, Gina Bradea, autoarea blogului „Poftă bună cu Gina Bradea”, ne spune cum putem pregăti pâinea perfectă.

Pentru a pregăti o pâine de casă excelentă, ne trebuie doar câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre un kilogram de făină, 10 grame de drojdie uscată (sau 25 grame de drojdie proaspătă), două lingurițe de sare, 2 lingurițe de zahăr, 50 ml de ulei (ideal, ar trebui să folosim ulei de măsline), iar, la final, vom mai avea nevoie și de 650 ml de apă caldă.

Cum putem pregăti pâinea perfectă

Odată ce avem aceste ingrediente, tot ce trebuie să facem este să cernem făina, procedură care poate fi repetată de două ori. Apoi, ea trebuie adăugată într-un lighean, alături de drojdie uscată și zahăr. Desigur, dacă folosim drojdie uscată, maiaua trebuie pregătită separat.

Tot ce va trebui să facem este să punem drojdia proaspătă într-un bol, să o amestecăm cu zahărul, apoi să adăugăm 50 ml de apă și o lingură de făină. Totul trebuie amestecat bine, iar apoi se lasă la dospit până își dublează volumul, punct în care poate fi pusă peste făină.

Totul trebuie amestecat bine, până când apa este înglobată, iar în timpul frământării, aluatul trebuie adus dinspre margine spre exterior. Peste 5 minute, el poate fi trântit. Mai departe, alautul trebuie acoperit cu o folie de plastic și lăsat la dospit. Între timp, cuptorul trebuie preîncălzit, iar după punem pâinea la copt, trebuie să o verificăm peste 30 de minute.

De asemenea, este foarte important să folosim făina corectă și să avem grijă ca temperatura inițială a cuptorului să nu fie prea mare, altfel pâinea va face crustă mult prea repede și va crăpa.

Mai multe