Cum să obții vinete crocante și delicioase ca la restaurant. Un bucătar cu stele Michelin dezvăluie secretul său extrem de accesibil
Vinetele pot deveni un adevărat festin culinar dacă sunt pregătite corect. În acest sens, Dani García, un celebru bucătar cu stele Michelin, a dezvăluit secretul său pentru obținerea unui preparat perfect crocant, fără ingrediente sau tehnici complicate, la fel ca la restaurant. Un singur produs poate face diferența!
În mod normal, vinetele au o textură moale după gătire, din cauza apei din compoziția lor și structurii poroase care absoarbe uleiul rapid. Mai mult, vinetele nu conțin amidon, iar această lipsă împiedică formarea naturală a unei cruste crocante, așa cum se întâmplă, de exemplu, la cartofi.
Din fericire, bucătarii iscusiți au descoperit metode simple care pot transforma vinetele moi în preparate extrem de crocante și aromate!
Cum pregătești vinete crocante ca la restaurant
Dani García, chef cu cinci stele Michelin din Spania, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de pe RTVE că totul începe de la alegerea legumelor. Conform expertului, vinetele ideale trebuie să fie ferme la atingere, cu coajă netedă și lucioasă, fără pete sau zone moi, anunță Adevărul.
La fel de important este și modul de tăiere. Dani García a mai explicat că, pentru a obține un contrast ideal între interiorul gustos și exteriorul crocant, vinetele trebuie feliate în bastonașe subțiri, astfel încât fiecare bucățică să prindă rapid o crustă aurie.
Apa minerală, secretul vinetelelor perfect crocante
Ceea ce face, însă, cu adevărat diferența, este scufundarea rapidă a bastonașelor de vinete în apă minerală carbogazoasă foarte rece înainte de prăjire. La contactul cu uleiul încins, bulele din apă minerală ajută la formarea unei cruste fine și crocante, păstrând în același timp interiorul moale și aromat.
Așa le prăjești corect!
Pentru prăjire, Dani García recomandă folosirea făinii de grâu și o prăjire rapidă la temperatură ridicată: „Cu cât stau mai mult în tigaie, cu atât absorb mai mult ulei”, a precizat bucătarul.
Aceste vinete se pot servi ca atare sau alături de un sos dulce-picant pe bază de miere și ardei iute, ori de un iaurt cremos cu usturoi și ierburi proaspete. Poftă bună!