Cum să scapi de gustul amar al castraveților, înainte de a-i pune la murat. Nicio gospodină nu știe secretul!

16 noiembrie 2023 9:03   Rețete

Deja ne aflăm la mijloc de noiembrie, iar pentru gospodinele din țara noastră, această perioadă este perfectă pentru pregătirea murăturilor! Însă, atunci când vine vorba despre castraveții murați, poate că am observat cu toții o problemă care se tot repetă, indiferent de ce rețetă folosim: ies prea amari! Ei bine, există un truc ingenios pentru a scăpa de această problemă!

După cum putem vedea, am ajuns la mijlocul lui noiembrie, iar pentru gospodinele din țara noastră, această dată înseamnă că ne aflăm în perioada perfectă pentru pregătirea murăturilor! Dar, din păcate, acest proces nu este deloc atât de simplu pe cât am crede!

Dar, mai mult ca sigur că, atunci când vine vorba despre castraveții murați, am observat cu toții o problemă care se tot repetă în fiecare an, indiferent de ce rețetă utilizăm: ies prea amari! Ei bine, există un truc incredibil pentru a scăpa de această problemă!

Ei bine, pentru a scăpa de problemă, trebuie să utilizăm un truc ingenios, pe care doar cele mai iscusite gospodine din țară îl mai cunosc! Mai precis, tot ce ne trebuie este un litru de lapte puțin sărat, în care vom pune castraveții!

Da, deși poate părea cu totul bizar să auzim de lapte și murături în același context, adevărul este că acest ingredient poate preveni amăreala castraveților!

Cum putem folosi laptele la murături

Mai precis, tot ce trebuie să faceți pentru a avea castraveții murați perfecți este să îi introducem măcar zece minute în laptele puțin sărat, după ce îi tăiem felii!

Astfel, indiferent de ce rețetă folosim pentru pregătirea acestora și indiferent de ce ingrediente speciale vom mai folosi, castraveții noștri nu vor mai fi niciodată prea amari, datorită acestui truc ingenios!

De asemenea, atunci când îi puneți pentru prima dată în borca, aveți griă să nu înghesuiți prea mult castraveții! Dacă le lăsați mai mult spațiu să „respire”, ei vor fi pătrunși de celelalte condimente și ingrediente din saramură, iar gustul lor va fi și mai bun!

Mai multe