Cum se pregătesc găluștele cu caise. Rețeta delicioasă numai bună de încercat în zilele de toamnă

22 octombrie 2025 20:30   Rețete

Găluștele se numără printre cele mai populare gustări dulci din țara noastră și sunt și foarte ușor de pregătit. Iar dacă doriți să gustați o variantă specială a acestei rețete, puteți încerca găluștele cu caise.

Găluștele cu caise au un gust delicios, iar partea cea mai bună este faptul că pot fi pregătite foarte ușor. Într-un timp scurt, veți putea face o gustare dulce gustoasă, de care nu vă veți mai sătura.

De ce ingrediente este nevoie pentru aceste gogoși delicioase

Din fericire, pentru a pregăti aceste gogoși delicioase nu este nevoie de prea multe ingrediente complicate. Practic, tot ce vă trebuie sunt 500 de grame de cartofi, 150 – 180 de grame de făină de grâu, un ou, puțină sare, aproximativ o lingură de unt, iar pentru umplutură vă mai trebuie și 10 – 12 caise.

Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente necesare. Tot pentru umplutură vă mai trebuie și o linguriță de zahăr, iar apoi 200 de grame de pesmet, 2 – 3 linguri de zahăr, două linguri de unt și jumătate de linguriță de scorțișoară, pentru a îmbrăca găluștele la final. Odată ce aveți toate aceste ingrediente, puteți începe să gătiți!

Cum se pregătesc găluștele cu caise

Primul pas pe care trebuie să îl urmați, potrivit bucataras.ro, este să fierbeți cartofii în coajă, apoi să îi curățați și să îi pasați cât încă sunt calzi. Mai departe, după ce piureul deja s-a răcit, el va trebui amestecat cu oul, puțină sare, unt și făină.

Totul trebuie frământat bine, după care veți spăla caisele și le veți tăia în jumătate pentru a scoate sâmburii. Dacă este nevoie, puteți pune puțină sare în mijlocul lor, în locul sâmburelui. Iar pentru un plus de aromă, se poate pune și puțină scorțișoară și zahăr vanilat.

Acum, veți lua o bucată de aluat, o veți aplatiza și veți pune o caisă în mijloc, după care veți închide bine gălușca. Ea trebuie modelată în formă de bilă, apoi va trebui să fierbeți găluștele în apă cu puțină sare. După ce apa a început să clocotească și găluștele deja s-au ridicat la suprafață, ele vor mai trebui fierte încă 2 – 3 minute.

Mai departe, va trebui să prăjiți într-o tigaie pesmetul, alături de unt, zahăr și scorțișoară. Fiecare gălușcă trebuie tăvălită prin pesmet, până când este acoperită uniform.

Mai multe