Motivul incredibil pentru care un fermier a trebuit să arunce 25 de tone de struguri. A rămas fără venitul pentru un an întreg
Ce ar fi trebuit să fie o recoltă spectaculoasă s-a transformat rapid pentru un viticultor din California într-o problemă pe care nu ar fi anticipat-o niciodată. În cele din urmă, el a pierdut venitul pentru un an întreg, iar singurul lui client i-a spus să arunce cele 25 de tone de struguri pe care le culesese.

Un viticultor din statul american California a crezut că va avea parte de un an bun atunci când a strâns toată recolta de struguri. Practic, era vorba despre nu mai puțin de 25 de tone, iar fructele trebuiau livrate la o cramă din Lodi, pentru a fi transformate în vin. Din păcate, atunci când a ajuns la sediul clientului său, americanul a avut parte de un adevărat șoc.
Practic, crama nu a cumpărat strugurii deoarece aceștia aveau un nivel de zahăr cu 0,1% mai mic comparativ cu cel pe care îl ceruseră. Iar reprezentanții cramei i-au spus fermierului Brandon Sywassink să arunce cele 25 de tone de struguri.
A pierdut venitul pe un întreg an
„Am avut câteva camioane bune de struguri respinse pentru nivel scăzut de brix”, a spus fermierul american, conform informațiilor de la moneywise.com. Mai precis, termenul „brix” se referă la conținutul de zahăr din struguri, acesta fiind foarte important în domeniu.
Practic, nivelul de zahăr din struguri influențează puternic tăria și calitatea alcoolului care va rezulta la final. În contractul pe care îl semnase se menționa că strugurii trebuie să aibă un nivel minim de 24 brix. Însă, atunci când a livrat fructele, acestea aveau doar 23,9 brix.
A rămas cu 25 de tone de struguri
Acea mică diferență de numai 0,1% a fost cea care l-a lăsat pe fermierul american fără venitul pentru un an întreg. Din păcate, cele 25 de tone de struguri au fost descărcate pe un câmp și lăsate să putrezească. Fructele erau evaluate la 10.000 - 15.000 de dolari.
Din păcate, situația fermierului american nu este singura de acest fel. Marile crame din această zonă impun condiții tot mai stricte, iar vinurile ieftine importate din alte țări reduc și mai mult cererea pentru struguri locali.



































