De ce trebuie să pui unt în compoziția clătitelor. Trucul secret din bucătăria franceză
Știm că, clătitele, sunt una dintre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide și delicioase. Acest desert este extrem de ușor de făcut, însă, în ciuda simplității sale, este unul dintre cele mai delicioase preparate pe care le vom gusta vreodată! Dar asta nu înseamnă că nu există „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta. Așadar, iată secretul bucătarilor francezi pentru cele mai gustoase clătite.
Clătitele au fost create de francezi și au devenit în scurt timp o delicatesă apreciată în întreaga lume. Deși este un desert simplu, care poate fi făcut de oricine, inclusiv de începători, de multe ori rezultatul nu este tocmai cel așteptat și există întotdeauna „trucuri” pentru a îmbunătăți rețeta. Vrei ca și clătitele tale să aibă gust unic și o aromă inconfundabilă? Iată secretul bucătarilor francezi.
Trucul secret din bucătăria franceză
Unul dintre trucurile francezilor pentru clătite foarte gustoase este adăugarea unei mici cantități de unt topit în compoziție. Totodată, aceștia nu pun nici zahăr în aluat. Astfel, le pot servi și cu umpluturi sărate, nu doar ca desert. Astfel, vei avea nevoie de:
- 3 ouă
- 250 g făină
- 500 ml lapte rece
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcorit
- esență de migdale
- ulei pentru prăjit
- gem sau cremă de ciocolată, pentru umplutură.
Primul pas este să cerni făina. Apoi, peste ea, pune ouăle întregi, praful de sare și o treime din lapte (neapărat rece și cât mai gras). Amesteci ingredientele și pui untul topit, pe care în prealabil l-ai răcit puțin. Ulterior, toarnă restul de lapte, puțin câte puțin, în timp ce amesteci. Este important să nu treci peste această etapă, pentru că altfel aluatul va avea cocoloașe.
După ce ai terminat de adăugat tot laptele, următorul pas este să pui esența de migdale. Lasă apoi aluatul în frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest fel se va îngroșa. Asigură-te că tigaia este foarte bine încinsă înainte de a turna compoziția. Apoi toarnă un strop de ulei și împrăștie-l în toată tigaia.
Toarnă câte un polonic de compoziție și distribui-o pe toată suprafața tigăii. Când observi că pe partea inferioară a clătitei (cea de pe tigaie) se formează pete maronii, atunci este momentul să o întorci. Procedează la fel și pe partea cealaltă. Repetă procesul până când termini toată compoziția. La final, poți servi clătitele cu gem, dulceață, cremă de ciocolată etc. Poți încerca ce combinație dorești.