Desertul cu care Gabriela Cristea și-a impresionat familia: „Am văzut rețeta și am zis să o încerc și eu la un moment dat”

12 august 2025 12:23   Rețete

Gabriela Cristea a reușit să aducă zâmbete în familia sa cu un desert simplu, dar spectaculos. Inspirată de o rețetă văzută online, vedeta a decis să o pună în practică, iar rezultatul a fost pe placul tuturor. Brioșele pufoase, cu cremă de alune la mijloc și topping crocant, au devenit rapid vedetele mesei și au transformat o zi obișnuită într-un moment dulce de răsfăț.

Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii săi o rețetă delicioasă de brioșe cu cremă de alune, pe care a descoperit-o online și care s-a dovedit a fi un succes total în familia ei. Vedeta a mărturisit că ideea i-a venit după ce a urmărit postările Anei Ciornei.

Îmi plac multe rețete pe care le postează Ana Ciornei pe @kitchenaffairyt. Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment. Azi a fost acel moment dat. Mulțumesc, Ana! Toată familia a fost fericită”, a scris Gabriela Cristea pe pagina sa personală de Facebook.

Rețeta de brioșe cu cremă de alune

Ingrediente:

240 g zahăr brun

4 ouă

extract de vanilie

200 ml ulei

250 ml lapte

250 g mascarpone sau smântână grasă

500 g făină

100 g cacao

15 g praf de copt

50 g alune de pădure

50 g fulgi de ciocolată

100 g Nutella sau altă cremă de alune

Mod de preparare:

Se pun câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și se lasă la congelator. Cât timp se întărește crema, într-un bol se amestecă zahărul brun, vanilia și ouăle. Se adaugă uleiul și laptele, apoi mascarpone. Într-un alt bol se cerne făina împreună cu cacaoa și praful de copt, după care se toarnă peste amestecul lichid.

În fiecare coșuleț de brioșă se pune o lingură de aluat, crema de alune scoasă de la congelator, apoi încă o lingură generoasă de aluat. Se presară alunele de pădure și fulgii de ciocolată deasupra. Se coc la 180°C timp de 25-30 de minute.

Se servesc calde și, după cum spune Gabriela Cristea, „aduc bucurie întregii familii”. Poftă bună!

Mai multe