Desertul perfect pentru Postul Crăciunului: mere umplute cu nucă, stafide și miere
Credincioșii din țara noastră țin în această perioadă post, până pe data de 24 decembrie. Din fericire, există un desert delicios, care va fi gata foarte rapid și care este perfect pentru mesele din zilele de post.
Postul Crăciunului se va încheia pe 24 decembrie, iar până atunci, credincioșii din țara noastră caută mereu rețete delicioase care să respecte rigorile postului. Din fericire, merele coapte umplute cu nucă și stafide sunt alegerea perfectă pentru această perioadă!
De ce ingrediente este nevoie
Din fericire, acest desert delicios este foarte ușor de pregătit și nu va avea nevoie decât de câteva ingrediente simple și ieftine. Mai precis, va trebui să aveți la îndemână patru mere, cam patru lingurițe de zahăr, patru nuci, puțină scorțișoară, cât și patru linguri de miere.
Desigur, mai există câteva ingrediente simple pe care va trebui să le aveți la îndemână înainte de a începe să gătiți. Mai precis, este vorba despre stafide și merișoare, după gust. Iar dacă doriți ca acest desert să aibă un gust și mai special, puteți folosi și cuișoare! Mai precis, poate fi folosită cel mult o bucată la fiecare măr.
Cum se pregătește acest desert delicios
Potrivit savoriurbane.com, acest desert ar trebui să fie gata în cel mult 40 de minute. Pentru a-l pregăti, trebuie să începeți prin a spăla bine merele, după care le veți tăia capacele și le veți scobi cotoarele și puțin din pulpă. Desigur, este important să nu le subțiem prea mult pereții, deoarece se vor înmuia în timpul coacerii.
Apoi, merele se umplu cu stafide și miez de nucă, peste care se pune o linguriță de zahăr amestecat cu scorțișoară. Mai departe, merele trebuie puse într-o tavă și vor fi acoperite cu capacele tăiate anterior.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 160 de grade, iar merele ar trebui să se coacă în aproximativ 40 de minute. La final, după ce le-ați scos din cuptor, puteți pune puțină miere peste merele coapte. Astfel, veți avea un desert delicios, perfect pentru zilele de post.