Este un desert delicios de care nu ne vom mai sătura. Cum pregătim tarta cu struguri, la tigaie

20 noiembrie 2024 23:00   Rețete

Este o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura! Tarta cu struguri la tigaie este ușor de făcut și va deveni rapid desertul nostru favorit!

Dacă suntem în căutarea unei rețete unice, prin care să mai diversificăm mâncărurile din meniul nostru obișnuit, această tartă este alegerea perfectă!

Este foarte ușor de făcut, are un gust extraordinar și nu necesită decât câteva ingrediente simple! Odată ce o vom gusta, nu ne vom mai sătura de gustul divin al acestei tarte cu struguri!

Ce ingrediente ne trebuie

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu vom avea nevoie decât de câteva ingrediente simple. În primul rând, ne trebuie aproximativ 300 de grame de struguri, trei ouă, 150 de grame de zahăr, 60 ml de ulei, 200 de grame de făină, jumătate de pliculeț de praf de copt, cât și 80 de grame de iaurt, sau de smântână.

De asemenea, ne mai trebuie și vanilie, 120 de grame de zahăr pudră, o lingură de zeamă de lămâie, mentă, cât și două sau trei linguri de suc de struguri. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că vom avea și câțiva struguri în plus, pentru decor. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim acest deset delicios

În primul rând, trebuie să sepărăm albușul de gălbenușuri, apoi să batem albușurile cu puțină sare. Mai departe, vom adăuga și puțin zahăr, cât și gălbenușurile, amestecăm bine, iar acum va trebui să adăugăm și iaurtul, vanilia și uleiul. După ce totul devine omogen, putem pune și praful de copt.

Acum, vom spăla bine strugurii, îi vom usca și îi vom amesteca cu două linguri de făină. Într-o tigaie suficient de mare vom pune hârtie de copt, iar compoziția blatului va fi adăugată încept, urmată de strugurii dați prin făină.

Vom tăia surplusul de hârtie de copt, avom acoperi tigaia cu un capac, preferabil transaprent, pentru a urmări mai bine coacerea. Tigaia se pune pe ochiul cel mai mic al aragazului, iar focul trebuie dat foarte încet. În 10 minute, partea de jos ar trebui să se rumenească, iar în 20 – 25 de minute, tarta ar trebui să fie coaptă pe o parte.

După ce este făcută, o vom întoarce și pe partea cealaltă și o vom lăsa să se coacă complet. După ce s-a făcut, o vom lăsa la răcit și ne vom ocupa de glazură.

Practic, tot ce trebuie să facem este să amestecăm zahăr pudră cu zeama de lămâie și sucul de struguri. În final, vom obține o cremă pe care o punem pe tartă și pe care o putem decora și cu mentă și alți câțiva struguri.

La final, vom avea un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura!

Mai multe