Satul din 1828, abandonat de zeci de ani, poate „reînvia”. Locul superb din inima României își poate recăpăta strălucirea de altădată
Țara noastră ascunde nenumărate locuri de o frumusețe rară, pe care nu foarte mulți oameni le cunosc. Iar o astfel de locație mai puțin știută se află în inima Munților Semenic, unde găsim un sat superb, numit Lindenfeld. Iar după zeci de ani în care a fost abandonat, satul istoric poate reveni la viață.
Este un loc de o frumusețe rară, pe care, din păcate, nu foarte mulți oameni și-l mai amintesc astăzi. La o altitudine de 760 de metri, chiar în inima Munților Semenic, găsim satul Lindenfeld, care a fost întemeiat tocmai în anul 1828, de către coloniști germani sosiți din Boemia.
Însă, lucrurile s-au schimbat în anii 1980, atunci când locuitorii satului au plecat, iar această așezare a fost abandonată. De zeci de ani, acest loc a rămas în tăcere, în inima munților, iar întreaga lume pare să fi uitat că a existat cândva un sat numit Lindenfeld. Însă, este posibil ca acest lucru să se schimbe, iar așezarea ar putea reveni la viață.
Satul a fost abandonat cu decenii în urmă
Vechiul sat Lindenfeld atrage din nou atenția, de data aceasta el devenind un subiect fascinant pentru descendenții coloniștilor germani care au trăit în acest loc, cu atât de mulți ani în urmă. Astăzi, ei trăiesc în Germania, însă deja au început demersurile pentru a revendice terenurile familiilor lor.
Acest sat, fondat în perioada de început a secolului XIX, a fost pus pe picioare de către 36 de familii de coloniști germani. Aceștia au plecat din regiunea Bohemia, aflându-se în căutarea unei vieți mai bune, iar căutarea lor i-a adus în Lindenfeld.
Satul a fost abandonat în anii 1980
În perioada interbelică, acest sat avea o populație de 230 de locuitori, iar numai câțiva ani mai târziu, în 1920, Lindenfeld ajungea și la populația sa maximă, de 302 de suflete. Cu toate acestea, condițiile dificile din zonă au pus probleme acestui sat, iar în 1980, emigrarea către Germania a condamnat acest sat la dispariție.
Acum, Primăria Buchin, de care aparține și Lindenfeld, primește extrase de carte funciară pentru terenurile pe care strămoșii proprietarilor doresc să le revendice. De asemenea, autoritățile doresc să transforme locația într-un sat turistic, iar proiectul primăriei pentru amenajarea unui drum de acces între Poiana și Lindenfeld deja a primit undă verde.