Gogoși pufoase și aromate. Rețeta lui Nicolae Tand. Ingredientul secret pe care chef-ul îl adaugă în aluat

12 noiembrie 2024 10:17   Rețete

Gogoșile sunt un desert clasic, iubite de toată lumea, dar atunci când sunt pregătite de un chef celebru precum Nicolai Tand, ele capătă un gust aparte și o textură incredibil de pufoasă. Gogoșile lui Nicolai Tand sunt foarte apreciate datorită ingredientului secret pe care chef-ul îl adaugă în aluat, iar acesta este un adevărat secret al succesului.

Ingrediente necesare pentru gogoșile lui Nicolae Tand

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru gogoșile lui Nicolae Tand:

500 grame de făină

300 ml de lapte

50 grame de zahăr

10 grame de drojdie uscată

2 ouă întregi

Esență sau păstaie de vanilie

Coajă rasă de la o lămâie

Un praf de sare

Zahăr pudră (pentru decor)

50 grame de unt (secretul care face diferența în rețeta lui Nicolai Tand)

Cum se prepară

Un truc important pe care Nicolai Tand îl folosește în pregătirea gogoșilor este să cernă făina înainte de a o folosi. Astfel, gogoșile vor deveni mai ușoare și mai pufoase.

Într-un vas adânc, cernem făina și formăm o mică adâncitură în mijloc. Aici, adăugăm drojdia uscată, laptele cald și o linguriță de zahăr. Lăsăm amestecul timp de 3-5 minute, până când drojdia începe să se activeze și apar mici crăpături pe suprafața sa.

Într-un alt bol, amestecăm ouăle cu untul topit, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă și restul de zahăr. După ce drojdia s-a activat, adăugăm acest amestec peste făina cu drojdia activată și începem să frământăm aluatul.

Chef-ul recomandă să frământăm aluatul până când devine ferm și elastic. Apoi, îl acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit într-un loc călduros până când își dublează volumul (aproximativ o oră).

După ce aluatul a dospit, îl scoatem pe o suprafață presărată cu făină și îl întindem într-o foaie groasă de aproximativ 1 cm. Folosind un pahar sau un cutter de gogoși, decupăm formele dorite și le lăsăm la dospit încă 10 minute.

Într-o cratiță cu ulei de floarea-soarelui bine încins, prăjim gogoșile până când devin aurii și crocante pe exterior. Este important să nu înghesuiți prea multe gogoși în tigaie, pentru a nu scădea temperatura uleiului și pentru a le obține perfect rumenite.

După ce gogoșile sunt gata, le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei, apoi le decorăm cu zahăr pudră, după preferință.

Sfaturi de la Nicolai Tand

Nu grăbiți procesul de dospire – Lăsați aluatul să crească bine, pentru a obține gogoși mai pufoase.

Uleiul nu trebuie să fie prea fierbinte – Dacă uleiul este prea fierbinte, gogoșile se pot arde pe exterior și vor rămâne crude în interior.

Gogoșile lui Nicolai Tand sunt ideale pentru un mic dejun delicios, pentru o gustare sau chiar ca desert la orice masă festivă. Cu un gust fin și o textură incredibil de pufoasă, aceste gogoși vor deveni cu siguranță preferatele întregii familii!

Mai multe