Mâncăruri tradiționale de Paște, din carne de miel, care nu îngrașă. Preparatul considerat un adevărat remediu pentru organism

16 aprilie 2022 5:30   Rețete

Sărbătoarea Paștelui este una dintre cele mai importante, iar gospodinele se grăbesc să prepare mâncăruri delicioase pentru familie. În mod surprinzător, bucătăria tradițională românească nu este atât de nocivă pentru siluetă pe cât ar părea și chiar există câteva bucate de Paște care, consumate în moderație, nu îngrașă. 

Friptura de miel 

Carnea de miel este în primul rând o carne foarte bogată în proteine (25 de grame/100 grame) și aminoacizi și care, comparativ cu carnea de pui, este bogată în nutrienți de calitate și lipsită de hormoni artificiali. Friptura de miel, chiar dacă se prepară și cu puțin ulei, este un fel de mâncare sănătos, iar cel mai important este maniera în care o consumi. 

Citește și Duminica Floriilor 2022. Ce tradiții și obiceiuri există cu o săptămână înainte de Paște

Pentru ca friptura de miel să nu se transforme într-o bombă calorică, trebuie să renunți la garnitura de cartofi în favoarea salatelor din frunze verzi, rucola, roșii cherry, ceapă verde și ridichi, asezonate cu oțet de mere, mirodenii și măsline verzi. 

Drobul de miel

Drobul de miel este o altă delicatesă tradițională de Paște, care se întâlnește adesea pe masa românilor. Deși exită ideea că drobul de miel nu este neapărat aun aliat al siluetei, acest lucru nu este întru totul adevărat.

Drobul de miel se prepară din organe de miel, părțile care au conținut ceva mai mare de grăsime, dar care se elimină în momentul când sunt expuse la temperaturile ridicate din timpul gătitului. Este recomandat să consumi drobul de miel ca o gustare sau aperitiv, dar, atenție, nu trebuie să adaugi pâine, iar la masa respectivă nu ai voie să consumi cartofi sau alți carbohidrați. 

Combină drobul cu puțin muștar, dacă este pe gustul tău, salatele de sezon, care în această perioadă au o savoare aparte și, de ce, un pahar de vin. 

Borșul de miel

Ciorba de miel un fel de mâncare tradițional de Paște, care nu numai că este benefic pentru siluetă, dar conține și cantități importante de colagen ce contribuie la sănătatea cartilagiilor și redă tenului un aspect luminos. 

Citește și Puneţi carne de ied pe masa de Paşte! De ce este o alternativă ideală la cea de miel

Ingredientul secret din ciorba de miel, care o face să fie un adevărat remediu pentru organism sunt oasele folosite la preparare. Oasele cu măduvă din borșul de miel sunt bogate în colagen, o proteină specială care ajută la regenerarea țesuturilor. 

Borșul folosit pentru ciorba tradițională de Paște are o mulțime de proprietăți, fiind benefic pentru detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar, datorită acizilor organici, mineralelor, vitaminelor şi enzimelor din drojdia de bere. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe