De Paște, poți să profiți de primăvară și să îți faci salate și sosuri din plante sălbatice

Este primăvară și natura renaște cu toată abundența de plante sălbatice. Mare parte dintre acestea sunt comestibile și medicinale. Dacă acum ne putem bucura de frunzele plantelor, copacilor sau arbuștilor, în curând ne vom putea înfrupta și din fructe și spre toamnă din semințe și toate tipurile de nuci.

Este primăvară și natura renaște cu toată abundența de plante sălbatice
Este primăvară și natura renaște cu toată abundența de plante sălbatice

Excursiile în natură pot devenii o adevărată aventură și școală pentru întreaga familie, dacă vă veți acorda câteva ore să priviți cu atenție pe unde călcați. Vă garantăm că fiecare pas vă va aduce bucurie și noi informații, iar conectarea cu natura va fi profundă și relaxantă totodată. În plus, puteți să vă diversificați puțin paleta culinară, încercând să consumați plante pline de nutrienți, vitamine și minerale.

Dacă nu ați mai făcut această activitate până acum, este bine mai întâi să urmați câțiva pași simpli, dar care vă vor asigura siguranța sănătății, în contextul în care o parte din plantele sălbatice pot să fie otrăvitoare sau chiar mortale pentru corpul uman.

A culege responsabil înseamnă în primul rând să aveți cunoștințe temeinice despre plantele pe care le întâlniți. Dacă nu cunoașteți o plantă, regula principală este că nu o rupeți și nu o gustați sau înghițiț. Nici măcar o frunzuliță.

Nu o rupeți pentru că chiar dacă nu este o plantă bună pentru om, este hrană pentru alte vietăți. Nu gustați pentru că poate fi periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră chiar și în cantități mici.

Într-o primă fază, puteți să faceți fotografii cu telefonul mobil, și cu ajutorul acestuia să identificați ce plantă este. Nu vă limitați la primul răspuns. Aplicați regula jurnalismului profesionist și certificați din trei surse diferite ce este acea plantă. Aveți la dispoziție facilitatea Google lens, aplicații mobile gratuite cum ar fi PlantNet și grupuri de discuții pe Facebook. În plus, dacă chiar sunteți pasionat de natură și vreți să cunoașteți cât mai multe plante, puteți urma cursurile și participa la workshop-urile organizate de diverse școli sau grupuri de pasionați.

Asigurați-vă de asemnea că nu este o plantă protejată prin lege sau că vă aflați într-o zonă în care nu aveți voie să culegeți. Culegeți doar din zone în care sunteți siguri că nu sunt poluate și  unde se vede clar că există o cantitate mare din acea plantă, astfel încât să nu afectați perpetuarea respectivei specii.

Dar pentru mai multe tips&triks despre ce plante puteți culege acum în luna Aprilie, citiți articolul pe larg din Casa Magazin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net