6 plante ideale pentru detoxifiere. Algele antarctice, printre cele mai eficiente

Plantele sunt o adevărată farmacie vie, iar dacă știi să le folosești corect, acestea pot avea beneficii asupra sănătății tale. Nutriționistul Gianluca Mech face lista celor șase din cele mai important și ne explică de algele antarctice sunt considerate cele mai eficiente.

image

Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

6 plante care detoxifică organismul

Păpădia

„Papadia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat. Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere.Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Rădăcina de brusture

„Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ciulinul de lapte (armurariu)

„Conține mai mulți antioxidanți care ajută la procesul de detoxifiere, inclusiv un complex cunoscut sub numele de silimarină. Silimarina stimulează producția de alți doi antioxidanți, glutation și superoxid dismutază. Aceștia ajută de fapt la reconstrucția celulelor hepatice și la eliminarea toxinelor".

Nutriționistul Gianluca Mech
Nutriționistul Gianluca Mech

Urzica

Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.

Algele antarctice

„Algele antarctice, în special cea denumită Durvillaea, sunt considerate cele mai eficiente și sigure în procesele de detoxifiere a organismului prin surse naturale. Acidul alginic, pe care acestea îl conțin, este unul dintre principalii responsabili pentru beneficiile pentru sănătate. Această moleculă formează mase gelatinoase capabile să absoarbă metalele grele, inclusiv plumbul, cadmiul, mercurul și alte substanțe toxice, împiedicând absorbția acestora de către organism. Acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai puternice plante atunci când vine vorba despre detoxifiere”, explică Gianluca Mech.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net