Cele mai eficiente antibiotice naturale! Luptă împotriva infecțiilor cu aceste patru plante

Ultima actualizare:

Antibioticele naturale sunt printre cele mai eficiente remedii naturiste de a lupta împotriva infecțiilor. Anumite plante precum ghimbirul sau oregano au proprietăți nebănuite care pot contribui la fortificarea sistemului imunitar. 

image

Antibioticele sunt folosite pentru a ucide sau a inhiba creșterea bacteriilor. Deși s-ar putea să vă gândiți la antibiotice ca la un medicament modern, ele există de secole. Antibioticele originale, ca multe dintre antibioticele de astăzi, sunt derivate din surse naturale.

Anumite extracte de plante și uleiuri esențiale au proprietăți antibiotice.

Citește și Ce alimente trebuie să mănânci cât mai des

Ghimbirul

Comunitatea științifică recunoaște ghimbirul ca antibiotic natural. Mai multe studii, inclusiv unul publicat în 2017, au demonstrat capacitatea ghimbirului de a lupta împotriva multor tulpini de bacterii.

Cercetătorii explorează, de asemenea, puterea ghimbirului de a combate răul de mare și greața și de a scădea nivelul zahărului din sânge.

Echinacea

Nativii americani și alți vindecători tradiționali au folosit echinacea de sute de ani pentru a trata infecțiile și rănile. Cercetătorii încep să înțeleagă de ce.

Un studiu publicat în Journal of Biomedicine and Biotechnology spune că extractul de Echinacea este eficient împotriva mai multor tipuri diferite de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes (S. pyogenes).

S. pyogenes este responsabil pentru faringitia streptococică, sindromul de șoc toxic și „boala mâncătorului de carne”, cunoscută sub numele de fasciită necrozantă.

Echinacea poate lupta, de asemenea, cu inflamația asociată cu infecția bacteriană, reduce durerile de gât, crește imunitatea, prin stimularea producerii de limfocite și previne inflamarea mucoaselor în bolile repiratorii.

Oregano

Unii cred că oregano întărește sistemul imunitar și acționează ca un antioxidant. Poate avea proprietăți antiinflamatorii.

Unele studii arată că oregano este printre cele mai eficiente antibiotice naturale, în special atunci când este transformat într-un ulei, notează clicksanatate.ro.

Carvacrolul este un ingredient găsit în uleiul esențial de oregano. Are proprietăți terapeutice importante care activează vindecarea în organism atunci când este inhalată. S-a descoperit că uleiul de oregano ajută la vindecarea ulcerului gastric și la reducerea inflamației.

Pentru a trata infecțiile fungice de pe piele, adăugați o picătură de ulei esențial de oregano într-un ulei de bază cum ar fi cel de cocos sau de măsline. Aplicați amestecul pe zona afectată.

Citește și 7 motive să mănânci cât mai multă salată verde. Ce spun nutriționiștii

Cimbru

Uleiul de cimbru s-a dovedit a fi deosebit de util împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Există mai multe studii care susțin capacitatea uleiului esențial de cimbru de a reduce sau elimina bacteriile alimentare, susțin sănătatea inimii și atenuează inflamația din organism, printre alte beneficii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net