Metoda ingenioasă care ne ajută să marinăm carnea de porc în timp record! Va fi mult mai fragedă și gustoasă

16 decembrie 2024 17:27   Rețete

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar în aceast perioadă a anului, carnea de porc devine vedeta bucătăriilor românești. Și dacă ne dorim să ne bucurăm de o friptură cât mai fragedă și mai delicioasă, este important să știm cum trebuie să marinăm rapid carnea!

Indiferent de carnea pe care o folosim la mâncare, dacă ne dorim ca aceasta să fie cât mai fragedă și mai gustoasă, este foarte important să știm precis cum putem să o marinăm. Iar atunci când vine vorba despre porc, există o metodă perfectă pe care o putem utiliza!

Iar deși în mod normal acest proces durează o zi, sau chiar și două, folosindu-ne de aceste ingrediente, vom putea avea o carne de porc marinată în numai câteva ore! Practic, tot ce ne tebuie este ulei de măsline, condimente precum sare, boia, piper, dar și orice plante aromatice ne dorim. Iar pe lângă acestea, ne trebuie și un component acid!

Cum putem marina rapid carnea de porc

Practic, atunci când vine vorba despre un component acid, este voba despre produse cum ar fi berea, vinul, sucul de mere, oțetul aromatic, sau chiar și iaurtul! Cu ajutorul acestora, carnea noastră va fi mai fragedă și mai aromată, foarte rapid!

Desigur, putem folosi și usturoi, sau chiar și ceapă. Iar dintrr-o marinadă bună nu trebuie să lipsească și un sos bun! În cazul porcului, acesta merge foarte bine cu un sos de soia, curry, sau cu un sos iute.

Rețeta perfectă pentru fripturile de porc

În primul rând, putem începe prin a amesteca toate ingredientele alese într-un bol cât mai mare. Putem folosi, de exemplu, câteva linguri de ulei de măsline, jumătate de pahar de vin alb sec, cimbru, sare, boia dulce, cât și piper. Mai putem pune ceapă, doi căței de usturoi, salvie, oregano, un sos, sau și alte ierburi aromatice.

Carnea trebuie unsă bine cu acest amestec, acoperită cu o folie de prospețime și pusă la marinat în frigider. Iar chiar dacă ea poate fi lăsat chiar și 48 de ore, dacă dorim, putem începe să o gătim mult mai rapid, după numai câteva ore!

Mai multe