Musaca grecească, un adevărat deliciu. Rețeta originală care va cuceri toți pofticioșii

14 septembrie 2024 13:30   Rețete

Musacaua preparată ca în bucătăria grecească, un adevărat deliciu. Iată rețeta originală care te va cuceri fără îndoială. Se prepară ușor și iese la fel de bună ca în restaurantele de specialitate.

Ingredientele de care ai nevoie pentru musacaua grecească

Vrei să aduci farmecul bucătăriei grecești la tine acasă? Iată cum să prepari musacaua la fel ca în rețeta grecilor.

Vinetele sunt elementul principal al musacalei grecești și trebuie să reții că acestea au nevoie să fie prăjite înainte de a la pune în preparat. Potrivit mygreekodyssey.com, ingredientele de care ai nevoie sunt:

-4 vinete de mărime medie

-5 cartofi de mărime medie

-un praf de zahăr

-sare si piper

-ulei de floarea soarelui

De asemenea, pentru umplutra de carne Bolognese, ai nevoie de:

-500 g carne de vită tocată

-1 ceapa tocată

-1 lingura pastă de rosii (passata)

-1 pahar de vin roșu

-ulei de floarea soarelui

-½ linguriță de zahăr sare si piper

Pentru sosul bechamel, specific grecesc trebuie neapărat să ai următoarele ingrediente în bucătărie:

-125 g ulei de floarea soarelui

-125 g făina

-625 g lapte la temperatura camerei

-2 ouă brânză tip Gruyere ras sau parmezan (± 100g)

-nucșoară rasă

-sare şi piper

Metoda de preparare

Metoda de preparare nu este atât de dificilă precum pare. Inițial, se curăță cartofii și se taie în felii de grosime medie, iar ulterior vinetele se taie rondele subțiri și se pun la prăjit. De asemenea, pentru umplutura de carne, tot ce trebuie să faci este să călești ceapa într-o oală, apoi să adaugi carnea tocată pe care să o prăjești bine. Se pune vin roșu, pasta de roșii, sare, piper, iar toate ingredientele se lasă la fiert până când compoziția începe să scadă.

Sosul bechamel se prepară într-o altă oală, în care combinăm ulei cu făină și adăugăm laptele treptat, amestecând fără oprire. Condimentăm apoi cu sare, piper și nucșoară, iar la sfârșit încorporăm ouăle deja bătute. Musacaua se asamblează într-o tavă, în straturi, așa cum procedăm și în rețeta românească.

Punem întâi cartofii, vinetele, jumătate din carnea gătită și repetăm cu încă un strat de vinete și restul compoziției de carne. La final, sosul alb se toarnă deasupra și se presară brânză rasă. Tava trebuie băgată la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Poftă bună!

Mai multe