Dovlecei murați în saramură pentru iarnă! Secretul bunicii pe care trebuie să îl știi

Dovleceii murați sunt o delicatesă tradițională, ușor de preparat și perfectă pentru a aduce o notă de prospețime și savoare pe masa ta. Această rețetă simplă, dar plină de gust, este ideală pentru cei care doresc să păstreze legumele proaspete pentru o perioadă mai lungă sau pentru a savura dovleceii murați ca o garnitură crocantă alături de diverse preparate. Cu doar câteva ingrediente de bază și un timp minim de pregătire, dovleceii murați sunt perfecți atât pentru vară, cât și pentru iarnă.

Dovlecei murați în saramură pentru iarnă!
Dovlecei murați în saramură pentru iarnă!

Dovlecei murați în saramură pentru iarnă!

Ingrediente: 750 g dovlecei, 2-3 căței de usturoi, cimbru uscat, mărar uscat, ½ ardei iute, 750 ml apă, 20 g sare (aproximativ 1 lingură), o felie de pâine (opțional, pentru accelerarea fermentației). (Opțional, pentru iarnă: 2 fâșii de hrean și ½ morcov tăiat rondele).

Mod de preparare: Spălați bine dovleceii și decojiți-i în strat subțire. Tăiați dovleceii în cuburi mari. Curățați usturoiul și tăiați-l în felii subțiri, iar ardeiul iute în rondele fine. Amestecați cuburile de dovlecei cu usturoiul, ardeiul iute, cimbrul și mărarul uscat, având grijă să nu exagerați cu condimentele deoarece au o aromă puternică.

Pregătirea saramurii: Fierbeți 750 ml de apă împreună cu 1 lingură de sare (aproximativ 20 g). Lăsați apa să fiarbă timp de 1-2 minute, apoi opriți focul și lăsați saramura să se răcească puțin, până devine caldă, dar nu fierbinte.

Umplerea borcanului: Alegeți un borcan bine spălat. Nu este nevoie de sterilizare, dar borcanul trebuie să fie curat. Umpleți borcanul cu bucățile de dovlecel, presărate uniform cu usturoi și ardei iute. Turnați saramura caldă peste dovlecei, asigurându-vă că legumele sunt complet acoperite. Adăugați câteva crenguțe de cimbru deasupra.

Fermentația: Puneți capacul borcanului fără a-l înfileta strâns, deoarece în timpul procesului de fermentație se vor forma gaze. Pentru o fermentație mai rapidă (în special în zilele răcoroase), puteți adăuga o felie de pâine la gura borcanului, deasupra dovleceilor. Aceasta va accelera fermentația și poate fi îndepărtată după 24 de ore.

Depozitare: Lăsați borcanul la temperatura camerei pentru câteva zile, verificând din când în când dovleceii. După ce dovleceii au fermentat suficient (de obicei după 3-5 zile), borcanul poate fi închis și depozitat la frigider sau într-un loc răcoros.

Sfaturi: Dacă pregătiți dovleceii pentru iarnă, adăugați fâșii de hrean și rondele de morcov pentru a le menține crocănțimea. După fermentație, dovleceii vor fi gata de consum și vor adăuga un gust savuros mesei dumneavoastră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
calarasi placinta cu dovleac foto bucataras.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
ortodontie adulti 16x9 jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net