Deliciul suprem! Vinete murate în stil bulgăresc cu gogoșari! N-ai mâncat ceva mai bun
Toamna și-a intrat deja în drepturi, iar gospodarii s-au pus deja pe treabă! De la zacuscă și gemuri, până la murături, familiile fac pregătiri pentru a-și umple cămara cu cele mai delicioase preparate. Sunt o mulțime de rețete de murături, însă noi am descoperit o rețetă inedită de vinete cu gogoșari la murat care vă vor face deliciul sezonului de toamnă! Nu este deloc complicat de realizat, însă garantăm că rezultatul va fi ca un curcubeu pe cerul gurii! Secretul vine de la bulgăroaice!
Deliciu suprem! Vinete murate în stil bulgăresc cu gogoșari!
Ingrediente: 5 kg vinete albe, mai mari, 4 kg gogoșari, 1 litru apă, 1 litru oțet, 2 linguri sare, 16 linguri zahăr, câțiva căței de usturoi (după preferință), 2 litri ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare:
Curățați vinetele de coaja neagră și tăiați-le în rondele groase de 1,5-2 cm. Prăjiți vinetele în ulei până când devin aurii, având grijă să nu le prăjiți prea tare. Vinetele vor absorbi o cantitate considerabilă de ulei. După prăjire, scoateți-le pe un șervet de bucătărie pentru a se scurge de excesul de ulei și lăsați-le să se răcească complet.
Tăiați gogoșarii în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o oală, puneți la fiert apa, oțetul, zahărul și sarea. Opăriți gogoșarii în această soluție timp de câteva minute, doar cât să se înmoaie ușor, fără să devină prea moi.
Pregătiți borcane de 800 gr și începeți să așezați straturile de legume. Puneți primele două straturi de vinete, apoi alternați straturile de vinete și gogoșari, până aproape de marginea borcanului. Ultimul strat trebuie să fie din vinete. Între straturi, adăugați câte un cățel sau doi de usturoi. Turnați apa cu oțet în borcane, având grijă să acoperiți bine legumele. Închideți borcanele cu capace și fierbeți-le la bain-marie timp de 30 de minute pentru a asigura conservarea. Lăsați borcanele să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat. Le puteți consuma după câteva săptămâni pentru a da voie legumelor să își lase gustul aromat.