Pască fără aluat cu merișoare, rețeta care a uimit internetul. Ce trebuie să faci pentru a avea un gust mai bun și un aspect inedit. VIDEO
Pască fără aluat, rețeta simplă și rapidă care a făcut înconjurul rețelelor de socializare. Este o variantă mult mai ușor de pregătit și are un gust desăvârșit. În plus, este o adevărată bucurie pe masa de sărbători.
Pască fără aluat, rețeta ingenioasă care a cucerit TikTokul
Pentru ingrediente, avem nevoie de:
- 750 g de brânză dulce (cremoasa) de vaci
- 150 g de mascarpone
- 170 g de zahăr
- 100 g de unt topit
- 200 g de merișoare (sau stafide) ținute la hidratat în apă călduță cu esență de rom
- 3 ouă
- 6 linguri de gris
- coaja de la o lămâie
- vanilie
- pentru decor: zahăr pudră
Cum se prepară pasca fără aluat
„Primul pas: hidratăm merișoarele cu apă călduță. Dacă vreți să mergeți pe varianta tradițională, folosiți stafide.
Iar acum... ne apucăm de aluat. Într-un bol mai mare batem ouăle cu puțină sare, adăugăm și zahărul și untul topit și amestecăm bine. Continuăm cu brânza - noi am folosit brânză de vaci, ce se potrivește de minune în această pască. Este fină, cremoasa și perfectă pentru prăjituri. Adăugăm și o cutie de mascarpone pentru o textură catifelată. Puțină coajă de lămâie și, pentru a închega aluatul, câteva linguri de gris.
Am ajuns și la ultimele ingrediente de pe listă: merișoarele scurse de apă. Amestecăm pentru ultima dată, punem toată compoziția într-o tavă (26 de cm) și băgăm direct la cuptor (180 de grade pentru 50-60 de minute, coacere clasică).
O lăsăm să se răcească și apoi o putem decora cu zahăr pudră. Dacă o tăiem a două zi, după o noapte de stat la frigider, arată și mai bună și este și mai delicioasă! Rezultatul? O bunătate care cu siguranță va fi pe placul întregii familii - de la mic la mare”, se arată în descrierea rețetei devenită virală pe TikTok.