Prăjitură cu gutui, un desert ideal de toamnă. Este pufoasă, aromată și cucerește orice pofticios

11 noiembrie 2024 21:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ai mâncat vreodată prăjitură cu gutui? Ei bine, dacă nu ai testat-o până acum, e momentul să înveți această rețetă inedită. Este pufoasă, delicioasă și se prepară extrem de ușor. Mai mult, merge de minune cu o cană de lapte sau cafea.

Prăjitură cu gutui. Ingredientele de care ai nevoie

Prăjitură cu gutui, un desert delicios de toamnă, simplu și aromat. Pentru această rețetă, ai nevoie de:

-4 ouă

-150 gr de zahăr 

-250 gr de iaurt

-100 ml de ulei

-3 linguri cacao

-250 gr de făină

-esență de vanilie

-jumătate de pachețel praf de copt

- unt pentru uns

-3-4 gutui

-100 gr de zahăr

-zahăr pudră pentru ornate

Cum se prepară

Potrivit poftăbună.com, metoda de preparare este extrem de simplă. Se spală bine gutuile până eliminăm tot puful, iar ulterior se curăță de coajă și de semințe. Jumătate dintre ele se taie cubulețe, iar cealaltă jumătate se taie felii. Toate bucățile se pun într-o cratiță alături de 100 de gr de zahăr și o cantitate de apă care să treacă peste ele. Ne dăm seama când s-au fiert atunci când s-au înmuiat. Se lasă la răcit, iar între timp ne ocupăm de aluat.

Astfel, albușurile se bat cu mixerul până când devin spumă, se adaugă apoi zahărul și gălbenușurile treptat, unul câte unul, timp în care continuăm să mixăm. După ce se încorporează bine, adăugăm iaurtul, uleiul, vanilia și făina amestecată cu praful de copt și cacao. Toate ingredientele trebuie amestecate până când se încorporează.

Conform sursei citate anterior, avem nevoie de o tavă cu dimensiunea 22/30 cm în care punem hârtie de copt unsă cu unt, după care punem gutuile tăiate cuburi în tavă, iar pe celelalte le punem în compoziția de blat. Amestecăm ușor și punem aluatul în tavă, nivelăm și așezăm deasupra feliile de gutui.

Blatul se coace la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute, iar pentru a vedea dacă este gata, testăm cu scobitoarea. După ce scoatem prăjitura din cuptor, o pudrăm cu zahăr pudră și o porționăm după bunul plac.

Beneficiile consumului de gutui

Gutuile sunt un bun tratament în combaterea răcelii și gripei, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, aceste fructe au proprietăți antioxidante și ajută digestia. Mai mult, gutuile sunt ideale în dietele pentru slăbit, împrospătează respirația, calmează cistita și au efect antidepresiv.

Mai multe