Prăjitură cu mălai și suc de portocale. Desert inedit, cu gust divin

2 aprilie 2022 19:00   Rețete

Cu mălaiul faci și prăjituri, nu doar mămăligă. Crede-ne pe cuvând și încearcă această rețetă inedită, simplă și savuroasă. Uite cum se prepară prăjitură cu mălai și suc de portocale!

Pe lângă multe rețete delicioase, din toate categoriile, clickpoftabuna.ro prezintă și un desert care la prima vedere te intrigă. Asta pentru că are la bază făină de mălai, pe care puțini o asociază cu un preparat dulce. Cel mai bine este să testați acasă această prăjitură cu mălai și suc de portocală și veți vedea ce gust deosebit are! Este sățioasă, așa că poate constitui un mic dejun în sine.

Prăjitură cu mălai. Ingrediente

Pentru prăjitura cu mălai și suc de portocale ai nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 150 de grame de zahăr, 100 grame mălai, 100 g făină de migdale, 6 linguri ulei de măsline, coaja rasă de la o portocală bio (n.r. nu au coaja tratată cu pesticide), un praf de sare, un plic de praf de copt și sucul de la două portocale.

Prăjitură cu mălai. Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi torni uleiul în fir subţire şi continui să mixezi până ce compoziţia are consistenţa unei maioneze subţiri. Adaugi mălaiul în ploaie, coaja rasă de portocală, făina de migdale şi praful de copt. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi le încorporezi uşor în compoziţie. Torni într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil şi coci 30-40 de minute, la 170 ºC. Laşi prăjitura la răcit, o scoţi din formă şi o însiropezi cu sucul de portocale. Se poate decora cu felii de portocală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe