Desert de Post: tort de ciocolată, fără coacere și fără zahăr

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate posturile de peste an. Dacă vreţi să îl „îndulciţi” un pic, aflaţi că există deserturi delicioase fără lapte şi ouă. Actrița Ioana Ginghină ne dă o rețetă de tort de ciocolată, pe cât de simplu de făcut, pe atât de bună.

image

Expertă în alimentație sănătoasă și rețete raw vegan, Ioana Ginghină nu duce lipsă de idei, în Post. „Eu țin toate posturile mari, plus miercurea și vinerea. Am observat că în aceste perioade mă simt bine, ușoară, iar când introduc brânzeturi sau carne am arsuri, probleme digestive”povestea ea pentru Click!. Cum îi plac mult dulciurile, zilele trecute a făcut un delicios tort de ciocolată, fără zahăr, fără lapte și ouă, fără gluten. Ba nici de foc n-a avut nevoie.

Citește și: Prăjitura preferată a reginei Elisabeta a Marii Britanii. Cum se prepară și cât te costă să o faci

Tort raw vegan de ciocolată – Ingrediente

A folosit 300 g de caju lăsat în prealabil la hidratat în apă (timp de o oră), 80 g unt de cacao, 200 g unt de cocos, 230 ml de lapte vegetal, 2 linguri cu vârf de cacao, 130 g de miere și o banană. I-a mai trebuit doar o tavă și hârtie de copt.

Tort raw vegan de ciocolată – mod de preparare

„Primul pas a fost să topesc untul de cacao și pe cel de cocos, ele trebuie să fie în stare lichidă. Apoi, am scurs de apă cele 300 g de caju și le pun în mixer, împreună cu 230 ml de lapte vegetal. Blenduiesc bine, adaug apoi cacao, untul topit de cocos și de cacao, mierea, plus puțin extract de vanilie (două căpăcele)”, povestește Ioana, în timp ce prepara compoziția. Întreaga operațiune a fost filmată și postată pe pagina ei de socializare.

Citește și: Delicioasa rețetă de tort cu mere și nuci a Ancăi Lungu. Îi aduce aminte de copilărie

Mai departe, a ales o tavă în formă de inimă, sub care a pus hârtie de copt. Pe pereții vasului a pus felii de banană, apoi a turnat compoziția de caju și a dat totul la frigider pentru câteva ore bune. Rezultatul – un dulce sănătos și gustos. Atenție, însă, că e bogat în calorii!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net