Prăjitura preferată a reginei Elisabeta a Marii Britanii. Cum se prepară și cât te costă să o faci

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a nu este o persoană foarte gurmandă, însă niciodată nu refuză ciocolată, așadar este simplu de înțeles de ce tortul din ciocolată este preferatul suveranei. 

Tortul de ciocolată este preferatul Reginei Elisabeta a II-a
Tortul de ciocolată este preferatul Reginei Elisabeta a II-a

Dacă și dumneavoastră doriți să vă delectați cu un desert ca la Casa Regală a Marii Britanii, iată rețeta simplă a tortului de ciocolată pe care Regina Elisabeta nu-l poate refuza niciodată!

Darren McGrady a lucrat ca bucătar timp de 11 ani la Palatul Buckingham. El a dezvăluit care este rețeta tortului preferat al suveranei. 

Ingrediente

Pentru blat veți avea nevoie de patru ouă, 225 de grame de zahăr, 12 gălbenușuri, 55 grame de pudră de cacao, 115 grame de făină, 115 grame de unt cu o grăsime de 82 la sută. 

Pentru cremă trebuie să aveți în bucătărie 350 de grame de ciocolată amăruie, cu un procent de cacao de 60 la sută și 500 de mililitri de smântână pentru frișcă cu 35 la sută grăsime. 

Pentru ganache aveți nevoie de 100 de grame de ciocolată și 150 de mililitri de smântână pentru frișcă cu un procentaj de grăsime de 35 la sută. 

Citește și: Preferințele culinare ale Reginei 

Cele mai ciudate preferințe culinare ale Reginei

Mod de preparare

Pentru a prepara crema puneți smântâna lichidă într-un vas, adăugați ciocolata ruptă în bucăți și lăsați să fiarbă la foc mic. Amestecați continuu până când obțineți un amestec omogen. Lăsați produsul să se răcească, apoi acoperiți bolul cu folie alimentară și introduceți-l la frigider pentru aproximativ 2-3 ore. 

Pentru a prepara blatul: Într-un bol de inox amestecați gălbenușurile, ouăle și zahărul. Când compoziția obținută are o consistență cremoasă puneți bolul într-o baie de aburi și amestecați continuu până când aceasta se încălzește. Luați bolul din baia de aburi și continuați să amestecați cu un mixer până când conținutl bolului se triplează. Turnați unutul topit și răcit și apoi încorporați cu grijă făina combinată cu cacao. 

Turnați compoziția rezultată într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Introduceți produsul în cupor, unde va fi copt la 185 de grade timp de aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt, scoateți produsul din cuptor și tăiați blatul în transversal, trei sau patru bucăți. 

Scoateți crema din frigider și mixați-o până obțineți o spumă de consistență aerată. Asamblați tortul: o felie de tort, un strat de cremă. Aveți grijă să încheiați cu un strat subțire de cremă, apoi introduceți tortul în frigider. 

Pentru ganache, topiți ciocolata ruptă bucăţi şi smântâna pentru frişcă, lăsați la răcorit şi turnați glazura peste tort. Este recomandat să lăsați tortul este noapte în frigider și să îl consunați a doua zi, după ce l-ați decorat după bunul plac! 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Citește mai multe despre desertul preferat al reginei pe clickpoftabuna.ro.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net