Tort de înghețată cu cireșe
Ingrediente Tort de înghețată cu cireșe
200 cireşe fără sâmburi
500 ml smântână pentru frişcă
1½ păstaie vanilie fără seminţe
50 g fulgi de ciocolată neagră
500 ml lapte
8 gălbenuşuri
50 g zahăr pudră
300 g zahăr
12 bezele
Mod de preparare Tort de înghețată cu cireșe
Mixezi smântâna bine răcită şi, când este destul de tare, adaugi zahărul pudră, o jumătate de păstaie de vanilie şi mixezi la viteză mică până se încorporează. Dai la rece.
Pui laptele la fiert cu păstaia de vanilie rămasă. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Torni laptele fierbinte, puţin câte puţin, apoi aşezi din nou pe foc mic, continuând să amesteci până se îngroaşă. După ce o răceşti, o torni în fir subţire peste frişca bătută.
Păstrezi jumătate din bezele, restul le tai bucăţele şi le adaugi împreună cu ciocolata în compoziția de înghețată.
Într-o tavă cu fund detaşabil întinzi folie alimentară, răstorni jumătate din compoziţie şi aşezi un strat de cireşe. Pui şi cealaltă parte din amestec, ornezi cu cireşe şi cu bezelele rămase.
Dai tortul la congelator până îngheaţă.