Regina Elisabeta a II-a părăsește Palatul Buckingham și va „lucra de acasă”, la Windsor!

Regina Elisabeta a II-a a decis să părăsească definitiv Palatul Buckingham, urmând ca de acum înainte să „lucreze permanent de acasă” la Castelul Windsor, acolo unde a locuit cu Prințul Philip până la moartea acestuia, informează presa britanică.

Regina Elisabeta a II-a își mută reședința la Castelul Windsor Foto: Arhivă
Regina Elisabeta a II-a își mută reședința la Castelul Windsor Foto: Arhivă

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, va face din Castelul Winsor căminul său permanent de acum înainte, renunțând să mai stea peste noapte la Palatul Buckingham. Se zvonește că Regina nu a mai rămas la Palat încă în 2020, însă abia acum a fost făcut anunțul oficial, informează Daily Mail.

Regina Elisabeta a II-a își mută reședința la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a va „lucra de acasă” și se va ocupa de viitoarele sale angajamente din casa din Berkshire, unde a locuit cu Prințul Philip până la moartea acestuia, din luna aprilie a anului trecut. Decizia vine chiar înaintea Jubileului de platină, care urmează să fie organizat în luna iunie.

Se crede, de asemenea, că și vizitele și călătoriile Reginei vor fi reduse, după ce aceasta a recunoscut că se simte din ce în ce mai slăbită, glumind recent pe seama acestui lucru. Replica sa, „după cum puteți vedea, nu mă pot mișca”, din timpul unei întâlniri recente cu doi secretari ai serviciilor de apărare, a devenit rapid virală.

Acolo a petrecut ultimele momente cu Prințul Cosort, înainte de moartea acestuia

Regina Elisabeta a II-a a petrecut o mare parte din izolare la Castelul Windsor cu Prințul Philip până la moartea acestuia, în aprilie anul trecut, iar mai multe surse spuneau atunci că cei doi „au redescoperit fericirea primilor ani împreună”. Este posibil ca și acest lucru să fi influențat decizia de a se muta definitiv la Windsor, pe lângă faptul că reședința sa din centrul Londrei este momentan supusă unor renovări care vor dura până în 2027.

Autorul regal Hugo Vickers a declarat pentru The Sunday Times: „Windsor este locul pe care ea îl iubește. Are amintirile ei cu Prințul Philip acolo, are poneii ei acolo și familia în apropiere. Are sens.” Mutarea definitivă la Castelul Windsor o poziționează, într-adevăr, pe Suverană, mai aproape de doi dintre cei patru copii ai săi.

Acest lucru înseamnă că Palatul Buckingham ar urma să fie ocupat de Prințul Charles și Camilla, atunci când aceștia vor deveni Rege și Regină, după moartea Suveranei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

FotoJet (1) jpg
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
theo rose
primar longeviv jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
biserica din pustietate de departe jpg
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg