Papanași fierți cu pesmet, nucă și kefir. Rețeta Laurei Cosoi, bună pentru copii

Ultima actualizare:

Laura Cosoi rămâne o pasionată a gastronomiei, iar acum, însărcinată cu al treilea copil, își găsește timp pentru a testa și a publica rețete pe blog-ul ei culinar. Cea mai nouă este un desert perfect pentru copii: papanași cu kefir, pesmet și nucă. 

Papanașii Laurei Cosoi. Foto: lauracosoi.ro
Papanașii Laurei Cosoi. Foto: lauracosoi.ro

În 2015, Laura Cosoi (40 de ani) a câştigat premiul Best TV Chef Book-Europe, pentru volumul „Rămâi la masă?“, în cadrul concursului Gourmand World Cookbook Awards, din China. A rămas pasionată de gătit, iar în lungile ei călătorii în străinătate experimentează tot felul de gusturi și de tehnici locale. Cea mai nouă rețetă publicată pe blog-ul ei, lauracosoi.ro, este una dedicată celor mici: papanași cu kefir, pesmet și nucă. Iată cum se prepară!

papanași cu kefir, pesmet și nucă

Ingrediente:

150 g griș, 1 gălbenuș de ou, o lingură de sana sau kefir, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță cardamon, 2 linguri esență vanilie, 3-4 linguri de miere (sau zahăr), 1 lingură unt, 1/2 cană pesmet, 3 linguri nucă  măcinată, un pliculeț zahăr vanilat (opțional).

Mod preparare:

La foc mic, într-o oală se pune sana. Se amestecă constant și când începe să se separe se adaugă grișul treptat, în ploaie. Adaugă cardamonul, scorțișoara, vanilia, gălbenușul bătut și mierea. Amestecă la foc mic până compoziția devine omogenă și relativ groasă, ca pentru o mămăligă mai tare. Se dă de pe foc și, într-o altă tigaie, pune untul apoi pesmetul și nuca, iar la final de tot adaugă zahărul vanilat. Amestecați continuu până compoziția capătă o culoare rumenie. Cu o lingură ia din oală compoziția și fă niște bile pe care le tragi în pesmet. Cam atât ai nevoie. Dacă vrei, poți adaugă și brânză de vacă în compoziție, dar în acest caz trebuie să pui o idee mai mult griș. După preferință, acești papanași poți fi umpluți cu fructe sau magiun. 

Laura Cosoi mai așteaptă o fetiță

Laura Cosoi este căsătorită din 2015 cu Cosmin Curticăpean și împreună au două fiice superbe, Rita și Vera. A treia este pe drum. Recent, familia a petrecut o vacanță de o lună în Thailanda, fiind o experiență grozavă pentru toți, spune Laura Cosoi, însărcinată în luna a șasea, cu cel de-al treilea copil, tot fetiță. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net