Rețetă de prăjitură cu caise. Este perfectă pentru vară

16 iulie 2022 14:00   Rețete

În această perioadă tarabele din piață sunt pline de fructe de sezon, perfecte pentru conservat pentru toamnă, pentru compot, dulceață sau gem și chiar și prăjituri. Caisele și piersicile, vedetele momentului, sunt perfecte pentru prăjituri răcoritoare, gata în doar câteva clipe.

Rețeta de prăjituă cu caise este foarte simplă și poate fi modificată după bunul tău plac. Spre exemplu, poți să adaugi și alte fructe pe lângă caise, cum ar fi piersici, zmeură, cireșe, vișine sau, de ce nu, chiar mai multe combinații. Este un desert foarte ușor de pregătit, chiar și pentru cei care sunt începători într-ale bucătăriei.

Nu rata nici: Ce este și cum se prepară Shakshuka? Rețeta e foarte simplă

Blatul este făcut din pandișpan, foarte pufos și gata în doar 5-7 minute cu ajutorul unui mixer. Această prăjitură cu caise este perfectă alături de o cupă de înghețată sau cu zahăr pudră presărat pe deasupra.

Ingrediente necesare rețetă de prăjitură cu caise

Pentru acest desert ai nevoie de:

·         200 grame de iaurt;

·         6 ouă;

·         200 grame de zahăr;

·         200 grame făină;

·         Zahăr vanilinat;

·         O linguriță praf de copt;

·         Un vârf de cuțit de sare;

·         Jumătate de kilogram de caise.

Mod de preparare pentru prăjitura momentului

·         Înainte de orice, asigură-te că fructele sunt spălate bine, apoi taie-le pe jumătate și scoate sâmburii. Poți pune 1-2 linguri de zahăr peste jumătățile de caise pe care le pui apoi în frigider până ce pandișpanul este gata- în acest fel vor deveni foarte zemoase, iar prăjitura ta va fi cremoasă;

Vezi și: Bătută cu brânză! O rețetă de casă pe care trebuie sa o încerci

·         Separă albușurile de gălbenușuri și mixează bine gălbenușurile cu uleiul, sarea, vanilia, iaurtul și un praf de sare și bate albușurile spumă cu mixerul. Când se întăresc și poți întoarce liniștită castronul fără să se miște spuma adaugi treptat, puțin câte puțin zahărul;

·         Începi să incorporezi făina în compoziția cu gălbenușul și, la final, începi să adaugu spuma de albușuri puțin câte puțin, amestecând cu o spatulă folosind mișcări verticale, de jos în sus;

·         Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune jumătățile de caise pe fundul tăvii și apoi toarnă compoziția. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune prăjitura cu caise timp de 40 de minute la aceeași temperatură;

·         Încearcă să nu deschizi ușa cuptorului de prea multe ori și când trec 35-40 de minute fă testul cu scoptioarea. Dacă se lipește blat de ea mai lasă prăjitura la copt câteva minute, dacă nu înseamnă că este gata.

Atenție! Nu tăia pandișpanul când e fierbinte, pentru că riști să se lase.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe