Bătută cu brânză! O rețetă de casă pe care trebuie sa o încerci

«Bătuta de brânză» este un preparat delicios, simplu de preparat, pe care îl poți face și tu din ingrediente uzuale, pe care probabil le ai deja în frigider.

stanga
dreapta
MicrosoftTeams image (3) png
MicrosoftTeams image (5) png
MicrosoftTeams image (4) png

Așadar pregătește să-ți răsfeți papilele gustative cu un desert gustos, pe care atât familia cât și prietenii îl  vor aprecia cu siguranță, mai ales că merge prefect ca o gustare ușoară și sățioasă. 

Vezi și: Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Cum s-o prepari fără mașină de înghețată

Dacă te gândești este nevoie de vreun talent anume la gătit, nu trebuie să-ți faci griji pentru că tot ce trebuie să faci este să faci rost de ingredientele necesare și să le amesteci. Ai nevoie și de un cuptor pe care te poți baza, deoarece vei avea nevoie să coci amestecul într-o tavă la 200 de grade. 

Rețeta aparține unei bucătărese iscusite, Gilia Denis Ionuț, care a împărtășit secretul acestui desert delicios și simplu de preparat, pe un grup privat de pe rețelele de socializare. 

Citește și: Pasca cu brânză – 3 rețete delicioase. Cum să le prepari, pas cu pas

Pentru a demonstra că a încercat și ea rețeta și i-a reușit de minune, gospodina a împărtășit câteva imagini spectaculoase cu «bătuta cu brânza». 

Care sunt ingredientele necesare pentru «bătuta cu brânză»

Pentru prepararea «bătutei cu brânză» nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci de alimente pe care orice român le are de obicei în cămară. 

Ingrediente:

  • jumătate de kg de brânză sărată (se poate face și cu dulce) 
  • o pungă de stafide (puteți pune câte doriți)
  • 7 ouă
  • 9 linguri de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat, un pliculeț de praf de copt
  • 12-13 linguri de făină
  • un iaurt mare
  • o ceașcă de ulei.
  • 450 grame iaurt 10% grăsime

Toate aceste ingrediente vor fi amestecate într-un bol, nu este nevoie să separați niciun ingredient. 

Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți timp de 40-45 de minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați «bătuta cu brânză» să se răcească, apoi feliați și presărați puțin zahăr pudră pe deasupra pentru aspect. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
BeFunky collage (39) jpg
regina letizia (5) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
image
image
image
image
click jd x Dd9 sDfnc 0 unsplash jpg
memoria buna se sustine cu alimente, lecitina si somn  697901584 jpg
BMW seria 7 jpg
thumbnail ghid de vacanta pentru turisti de tot felul1 jpg
image png
Click (1) (9) jpg