Pasca cu brânză – 3 rețete delicioase. Cum să le prepari, pas cu pas

Ce este pasca, mai exact? Este un aperitiv? Este un desert? Este un fel de mâncare? E greu de zis, este un fel de mâncare pe care-l putem mânca mereu, fără nicio urmă de remușcare pe lângă celelalte kilocalorii pe care le mâncăm la masa de Paște.

Rețetă pască de brânză
Rețetă pască de brânză

Așadar, pentru gustul fiecăruia, ți-am pregătit trei rețete de pască pe care să o pregătești pentru masa de Paște anul acesta.

Rețetă de pască cu brânză tradițională

Ingrediente

Pentru aluat: 

250 de grame de făină 

125 grame de unt 

1 praf sare 

2 linguri apă 

30 g zahăr 

1 gălbenuş

700 grame de brânză de vaci

4 linguri ulei

300 grame de zahăr

3 ouă

Citește și Cel mai bun cozonac de casă. Cum să-ți iasă pufos și 3 tipuri de umplutură

40 grame amidon

150 grame de stafide

200 grame de zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru blatul de pască, vom amesteca făina cu sarea și zăhărul. Mai apoi, vom tăia bucățele sau vom da prin răzătoare untul. Gălbenușul, apa și untul vor fi amestecate până vom obține un aluat sfărâmicios pe care îl vom înveli în folie alimentară și-l vom da prin frigider pentru 30 de minute. 

Cât timp aluatul nostru este la frigider, vom pregăti umplutura. Separăm ouăle, iar gălbenușurile le vom mixa cu zahărul, amidonul, uleiul și brânza. La final, vom adăuga stafidele. 

Aluatul nostru rece îl vom întinde pe o tavă înaltă și-l vom acoperi cu albușurile bătute cu spumă. Deasupra, vom turna compoziția de brânză și vom bate ușor tava pentru a se așeza umplutura. Pentru 50 de minute, vom băga tava la cuptorul pe care l-am preîncălzit, până ce aceasta se rumenește. Când este gata. vom lăsa pasca să se răcească la cuptor. 

Rețetă de pască cu ciocolată

Ingrediente 

Pentru blat, o să folosim 600 de grame de biscuiţi cu ciocolată, 200 de grame de unt și o coajă de portocală

500 grame de brânză cremoasă

70 grame de unt

3 linguri smântână

125 grame de zahăr

1 portocală mare

1 ½ linguriţă amidon

3 ouă

100 grame de ciocolată

2 linguri unt

2 linguri lapte

coajă de portocală confiată, opţional

Mod de preparare

Pentru blat, dai biscuiţii prin blender, apoi îi amesteci cu untul topit în prealabil şi cu feliile subţiri de coajă de portocală. Pui aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili, având grijă să întinzi aluatul şi pe ei, şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute.

Pentru a prepara blatul, vom da biscuții prin blender și îl vom amesteca cu untul topit și cu feliile de coajă de portocală. Aluatul îl vom pune într-o tavă cu pereți detașabili, având grijă să întindem aluatul și pe ei, dând rezultatul final la un cuptor preîncălzit 15 minute. 

Cât timp cuptorul își face treaba, pregătim umplutura. Separăm ouăle, iar albușurile le batem cu spuma. Ulterior, le vom mixa cu untul moale, brânza, smântâna și zahărul, portocala tăiată felii subțiri și amidonul. Vom adăuga gălbenușurile, pe rând, continuând să le mixăm. Vom turna umplutura peste blatul de biscuiți și vom băga tava la cuptor. 

Pentru glazură, vom topi ciocolata pe baie de aburi, iar mai apoi, vom amesteca laptele fierbinte și untul moale. Când pasca este gata, o vom lăsa să se răcească. apoi vom decora cu glazură de ciocolată și, opțional, cu coaja de portocală. 

Rețetă de pască fără aluat

Ingrediente 

 700 de grame de brânză grasă 

8 ouă potrivite

8 linguri de zahăr tos

1 plic de zahăr vanilat

100 de grame de făină albă

100 de grame de amidon

coajă de lămâie

coajă de portocale

jumătate de linguriţă de sare

Vezi și Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos și delicios

50 de ml de zeamă de lămâie

1 plic de praf de copt

150 de grame de stafide, merişoare sau coacăze roşii confiate

Mod de preparere 

Pentru început, vom separa ouăle și abușurile într-un castron înalt, iar gălbenușurile într-un vas normal. Peste gălbenușurile se va pune zahăr tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie și coaja de la portocală și, în cele din urmă, brânza. Acestea se vom amesteca bine, iar până când acestea se omogenizează și devin o pastă aromată.

De asemenea, vom pune și făină, care se poate cerne. Vom adăuga sarea și praful de copt. Le vom amesteca cu atenție până se omogenizează ingredientele. Ulterior, vom bate albușurile cu un praf de sare și cu zeama de lămâie. La final, le vom bate energetic până își triplează volumul. 

Peste aluatul de gălbenușurile vom pune stafidele. Vom turna încet și albușurile bătute spumă și le vom amesteca ușor. Vom turna compoziția într-o formă termorezistentă. Vom băga tava la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul clasic cu scobitoarea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net