Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos și delicios

Ultima actualizare:

Cătălin Scărlătescu este o persoană foarte discretă atunci când viața sa personală este adusă în discuție. Discută întotdeauna cu plăcere despre activitatea sa profesională, însă păstrează tăcerea dacă este întrebat despre situația sentimentală. 

image

Recent, Cătălin Scărlătescu a fost surprins sărutându-se cu actrița Doina Teodoru, cunoscută pentru numerele amuzante de roast de la Iumor. Cei doi nu își mai ascund relația de privirile curioșilor, iar recent s-au întros dintr-o escapadă romantică în Grecia. 

Cu toate că celebrul bucătar a recunoscut că este implicat într-o relație cu frumoasa actriță, el nu a oferit detalii suplimentare despre cum a început povestea cu cea care i-a adus zâmbetul pe chip. 

image

Sunt un om normal. Mă țin și eu cu fetele de mână, le mai și sărut, chiar și pe stradă, am și eu iubită, că nu pot să stau singur cuc. De fiecare dată e ceva serios, că nu duci o chestie neserioasă în casă. Nu e de foarte mult timp, hai să nu intrăm în cifre.

La relații nu am fost bun niciodată, când văd ceva care nu este în regulă, am dispărut. Sunt foarte indisponibil. Niciodată nu m-am afișat, nu îmi place să îmi duc viața privată și personală la televizor", declara Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva vreme. 

image

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, așadar nu putem decât să presupunem că cheful Cătălin Scărlătescu va dori să o impresioneze pe Doina prin calitățile sale excepționale în domeniul gastronomiei. 

Iată rețeta pentru cozonac pufos a lui Cătălin Scărlătescu 

Ingrediente:

1 kg făină

250 gr zahăr

450 gr lapte

5 ouă

60 gr drojdie

300 gr unt belgian

500 gr nucă

200 gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30 gr portocală confiată

30 gr coajă de lămâie

Modul de preparare

Pentru început, se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Compoziția se lasă la dospit până când își dublează volumul.

Laptele se lasă la fiert și se amestecă cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă, iar separat, se freacă gălbenușurile și sarea.

Într-un vas se toarnă, pe rând, făină, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și făina. Se amestecă și se freacă bine, până când se obține un aluat omogent, elastic. 

image

Compoziția obținută se mai lasă la dospit aproximativ o oră. Apoi, se ia o bucată de aluat și se întinde bine pe masa sau bufetul pe care preparați cozonacul. Aluatul se unge cu crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou. 

Următorul pas este să punem rulanda într-o tavă tapotată cu unt sau cu făină. Dacă doriți puteți folosi și hârtie de copt. Se mai lasă la dospit pentru încă 2 ore. Odată ce aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net