Re╚Ťeta lui C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu pentru un cozonac pufos ╚Öi delicios

20 decembrie 2021

C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu este o persoan─â foarte discret─â atunci c├ónd via╚Ťa sa personal─â este adus─â ├«n discu╚Ťie. Discut─â ├«ntotdeauna cu pl─âcere despre activitatea sa profesional─â, ├«ns─â p─âstreaz─â t─âcerea dac─â este ├«ntrebat despre situa╚Ťia sentimental─â. 

image

Recent, C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu a fost surprins s─ârut├óndu-se cu actri╚Ťa Doina Teodoru, cunoscut─â pentru numerele amuzante de roast de la Iumor. Cei doi nu ├«╚Öi mai ascund rela╚Ťia de privirile curio╚Öilor, iar recent s-au ├«ntros dintr-o escapad─â romantic─â ├«n Grecia. 

Cu toate c─â celebrul buc─âtar a recunoscut c─â este implicat ├«ntr-o rela╚Ťie cu frumoasa actri╚Ť─â, el nu a oferit detalii suplimentare despre cum a ├«nceput povestea cu cea care i-a adus z├ómbetul pe chip. 

image

ÔÇ×Sunt un om normal. M─â ╚Ťin ╚Öi eu cu fetele de m├ón─â, le mai ╚Öi s─ârut, chiar ╚Öi pe strad─â, am ╚Öi eu iubit─â, c─â nu pot s─â stau singur cuc. De fiecare dat─â e ceva serios, c─â nu duci o chestie neserioas─â ├«n cas─â. Nu e de foarte mult timp, hai s─â nu intr─âm ├«n cifre.

La rela╚Ťii nu am fost bun niciodat─â, c├ónd v─âd ceva care nu este ├«n regul─â, am disp─ârut. Sunt foarte indisponibil. Niciodat─â nu m-am afi╚Öat, nu ├«mi place s─â ├«mi duc via╚Ťa privat─â ╚Öi personal─â la televizor", declara C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu, ├«n urm─â cu ceva vreme. 

image

S─ârb─âtorile se apropie cu pa╚Öi repezi, a╚Öadar nu putem dec├ót s─â presupunem c─â cheful C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu va dori s─â o impresioneze pe Doina prin calit─â╚Ťile sale excep╚Ťionale ├«n domeniul gastronomiei. 

Iat─â re╚Ťeta pentru cozonac pufos a lui C─ât─âlin Sc─ârl─âtescu 

Ingrediente:

1 kg f─âin─â

250 gr zah─âr

450 gr lapte

5 ou─â

60 gr drojdie

300 gr unt belgian

500 gr nuc─â

200 gr rahat

150 gr ciocolat─â belgian─â

30 gr portocal─â confiat─â

30 gr coajă de lămâie

Modul de preparare

Pentru ├«nceput, se amestec─â drojdia cu 100 ml lapte ╚Öi trei linguri cu f─âin─â. Compozi╚Ťia se las─â la dospit p├ón─â c├ónd ├«╚Öi dubleaz─â volumul.

Laptele se lasă la fiert și se amestecă cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă, iar separat, se freacă gălbenușurile și sarea.

├Äntr-un vas se toarn─â, pe r├ónd, f─âin─â, g─âlbenu╚Öurile, laptele ├«mpreun─â zah─ârul topit ╚Öi untul, portocala confiata ╚Öi f─âina. Se amestec─â ╚Öi se freac─â bine, p├ón─â c├ónd se ob╚Ťine un aluat omogent, elastic. 

image

Compozi╚Ťia ob╚Ťinut─â se mai las─â la dospit aproximativ o or─â. Apoi, se ia o bucat─â de aluat ╚Öi se ├«ntinde bine pe masa sau bufetul pe care prepara╚Ťi cozonacul. Aluatul se unge cu crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se ruleaz─â. Rulada ob┼úinut─â se sec┼úioneaz─â ├«n dou─â pe lungimea sa ┼či cele dou─â p─âr┼úi astfel ob┼úinute se ├«mpletesc ┼či se ung cu ou. 

Urm─âtorul pas este s─â punem rulanda ├«ntr-o tav─â tapotat─â cu unt sau cu f─âin─â. Dac─â dori╚Ťi pute╚Ťi folosi ╚Öi h├órtie de copt. Se mai las─â la dospit pentru ├«nc─â 2 ore. Odat─â ce aluatul a crescut se d─â tava la cuptor pentru circa 45 de minute ÔÇô 1 or─â la 160 grade.

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
unghii
x h0jdj  6  a9o jmzHD0ttrN93bBsEy WXHBNgqcY7VU8y60uYGumF8olCAhVeRVaNwAgA4IX1rsfe9WZGFz87OnUUSajkdypEoL8PEX7bq0QzzPjxxMPEZxPLZkKiU1rEADmOIvr MdGhuQ
zona de confort jpg
image png
woman 591576 1920 jpg