Rețeta delicioasă de post care va fi gata în mai puțin de o oră! Cum se pregătește mâncarea de ardei copți cu usturoi și roșii
Credincioșii din țara noastră continuă să țină post în această perioadă din an, până pe data de 24 decembrie. Din fericire, acest lucru nu înseamnă că nu vor putea savura preparate delicioase și sănătoase! De exemplu, în mai puțin de o oră puteți pregăti ușor o mâncare de ardei copți cu usturoi și roșii!
De-a lungul Postului Crăciunului, nenumărați români se află în căutarea unor rețete delicioase și ușor de pregătit, care să-i ajute să treacă ușor prin această perioadă. Din fericire, mâncarea de ardei copți cu usturoi și roșii se va pregăti foarte rapid și ușor, în mai puțin de o oră!
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti această mâncare nu veți avea nevoie decât de câteva ingrediente simple și sănătoase! Mai precis, vă trebuie 500 de grame de ardei copți. Însă, trebuie să fiți atenți la faptul că această cantitate se referă la ardeii deja decojiți, care au cotoarele îndepărtate. În general, vă va fi necesar un kilogram de ardei proaspeți.
Mai departe, vă mai trebuie două cepe, două linguri de ulei, trei roșii îndeajuns de mari, 3 – 4 căței de usturoi, sare, piper, puțin cimbru uscat, iar la final puteți presăra și pătrunjel peste mâncare.
Cum se pregătește această rețetă delicioasă
Potrivit savoriurbane.com, pentru a pregăti această mâncare trebuie să începeți prin a coace ardeii, peste care veți pune apoi sare și după ce s-au mai răcit, îi veți putea decoji. De asemenea, este important să le îndepărtați cotoarele și semințele, iar pulpa rămasă va fi tăiată în fâșii de 2 cm și pusă într-o oală, alături de zeama lăsată de ardei.
Pasul următor este să tocați mărunt ceapa și să tăiați roșiile în cuburi, după care veți încinge o tigaie în care veți pune ceapa tocată, puțină sare și două linguri de ulei. După 7 – 8 minute se adaugă roșiile, încă puțină sare, piper și cimbru. După 10 minute, puteți adăuga ardeii, cât și zeama lăsată de ei.
Mâncarea va mai fi lăsată pe foc vreme de 5 minute, după care o puteți lua de pe aragaz și puteți pune în mâncare și usturoiul dat prin presă. La final, veți avea un preparat delicios, de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură.