Gustarea sănătoasă care poate îmbunătăți memoria în doar câteva luni. Trebuie consumată în fiecare zi
Este o gustare banală, pe care o găsim pe rafturile celor mai multe magazine din țara noastră. Iar cei mai mulți dintre noi o consumăm destul de rar, deoarece beneficiile pe care această gustare le are pentru organism nu sunt foarte bine cunoscute. În realitate, experții spun că banalele arahide prăjite pot fi foarte bune pentru sănătate, atât timp cât nu conțin sare.

Cei mai mulți dintre noi nu cumpărăm arahide decât atunci când ne este poftă de gustul lor, sau dacă intenționăm să le folosim drept ingredient într-un desert mai complex. Însă, în realitate, această gustare banală este mult mai benefică pentru organism decât am putea crede.
Mai precis, un studiu recent a arătat că persoanele care au consumat 60 de grame de arahide prăjite fără sare, în fiecare zi, aveau un creier mult mai sănătos și mai eficient! Experții au remarcat că există o îmbunătățire de 5,8% în memoria verbală, iar acești oameni se exprimau mai rapid și mai eficient.
Arahidele pot fi foarte bune pentru creier
Potrivit msn.com, experții au explicat că acest lucru s-ar datora faptului că arahidele conțin L-arginină, un aminoacid care poate proteja celulele creierului și care ajută sângele să circule mai eficient către acest organ intern.
Datorită circulației mai bune, creierul are parte de mai mult oxigen și nutrienți. Acest lucru se traduce, în mod practic, printr-o memorie mai bună și un creier mai sănătos. Experții au analizat cu atenție creierele participanților la studiu și au fost observate îmbunătățiri în mai multe regiuni importante.
Este o gustare simplă și delicioasă
„O circulație bună a sângelui către creier este importantă pentru transportarea oxigenului și nutrienților către celulele creierului”, a explicat Peter J. Joris, de la Universitatea Maastricht, din Țările de Jos. El a explicat că atunci când creierul nu primește îndeajuns de mulți nutrienți, el nu va mai funcționa la fel de bine, iar acest lucru poate afecta memoria.
Acest studiu a urmărit starea de sănătate a 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 65 și 75 de ani. Ei aveau o stare bună de sănătate, iar vreme de 16 săptămâni, au consumat zilnic 60 de grame de arahide prăjite nesărate.


































