Rețeta delicioasă pe care numai bunicii noștri o mai cunosc! Cum facem o friptură de porc la tavă la fel ca în 1955

9 octombrie 2024 6:20   Rețete

Friptura este o rețetă versatilă și delicioasă, pe care o putem adapta și modifica în orice fel dorim, atunci când o gătim. Dar, dacă ne dorim un gust tradițional, pe care îl mai știu astăzi doar bunicii noștri, putem apela la o rețetă de friptură de porc la tavă care era folosită în anul 1955.

Friptura este o rețetă care poate să arate și să guste diferit în fiecare bucătărie din țară. Putem schimba tipul de carne folosit, condimentele, sosul, iar deși rezultatele vor fi atât de diverse, tot vom numi mâncarea drept friptură.

Însă, dacă ne dorim și ceva mai tradițional, mai autentic, atunci putem apela la o rețetă venită tocmai din anul 1955. Atunci, în volumul „Îndrumătorul bucătarului și cofetarului”, ni se prezenta o rețetă delicioasă de friptură de porc la tavă, care, din fericire, este și foarte simplu de făcut!

Ingredientele necesare pentru o friptură de porc delicioasă

Pentru a pregăti această friptură delicioasă nu ne trebuie foarte multe ingrediente, iar cele care ne sunt necesare sunt destul de simple și ușor de găsit!

Mai precis, tot ce trebuie să avem la îndemână este un morcov, o jumătate de căpățână de usturoi, sare, o jumătate de ceapă, o jumătate de lingură de untură, iar, evident, ingredientul principal din orice friptură: carnea! Pentru această rețetă, ar trebui să avem cam 800 de grame de carne de porc, fie pulpă, ori spate.

Odată ce avem toate aceste ingrediente simple și delicioase, putem începe să pregătim

Cum vom pregăti această rețetă

Primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când pregătim friptura de porc la tavă este să spălăm cât mai bine carnea, pe care apoi o vom da cu câtă sare dorim și o vom pune în tava cu untură. Mai departe, ceapa, morcovul, cât și usturoiul, vor trebui curățate și spălate, iar apoi le vom tăia mărunt. Mai departe, totul trebuie pus în tavă, alături de canre.

Apoi, totul trebuie pus la cuptor, iar atunci când carnea este gata, vom așeza carnea pe un platou și o vom tăia felii. Sosul din tavă, cât și legumele, trebuie trecute printr-o strecurătoare și date peste carne. Dacă este nevoie, legumele trebuie apăsate cu o lingură, pentru a trece prin strecurătoare sub formă de pastă.

Odată ce sosul a fost pus peste carne, friptura poate fi servită cu orice garnitură ne dorim!

Mai multe