Rețeta delicioasă pe care o putem pregăti în mai puțin de o oră. Este o prăjitură perfectă din mere și nuci
Este o rețetă delicioasă, la care vom reveni mereu! Dacă ne dorim un desert unic, pe care să îl putem pregăti în propria noastră bucătărie, prăjitura cu mere și nucă va fi alegerea perfectă!
Dacă ne dorim un desert delicios, care să nu fie exagerat de dulce și să îl putem prepara chiar în propria noastră bucătărie, această rețetă de prăjitură este perfectă!
Ușor de făcut, gustoasă și îmbinând perfect merele și ciocolate, rețeta de prăjitură de mere și nucă va fi una la care vom reveni mereu, atunci când ne dorim un preparat dulce de vis.
Ingredientele necesare pentru un desert perfect
Pentru a pregăti această prăjitură, tot ce trebuie să avem la îndemână sunt două căni de făină de grâu integral, șase mere rase, patru linguri de ulei, miez de nucă tăiat în bucăți cât mai mici, iar, dacă vrem, putem adăuga stafide, sau, în locul acestora, maxim 5 linguri de gem de prune. Pe lângă acestea, ne mai trebuie puțină scorțișoară și o linguriță de bicarbonat de sodiu.
În același timp, pentru glazura de cacao ne trebuie două lingurițe de carob, o linguriță de cacao, șase linguri de apă, un îndulcitor natural, iar, dacă dorim, o lingură de unt de cocos! Odată ce avem aceste ingrediente, putem începe să pregătim prăjitura!
Cum pregătim rapid o prăjitură delicioasă
Primul pas este să amestecăm într-un bol merele rase, alături de gem și bicarbonat de sodiu. Ingredientele trebuie lăsate vreme de o oră și amestecate doar ocazional. Apoi, vom adăuga și restul ingredientelor și vom amesteca cât mai bine, până când compoziția ajunge să aibă o consistență similară cu mămăliga.
Mai departe, vom pune acest amestec în tava de copt și o vom pune la cuptor vreme de 30, maxim 40 de minute, la o temperatură de 190 de grade.
Între timp, vom fierbe apă cu îndulcitorul, iar pudra de cacao și carob se amestecă într-un bol și se adaugă în lichid. Dacă dorim, putem adăuga și untul de cocos la fiert, alături de celelalte ingrediente.
Când prăjitura este gata, trebuie să turnăm glazura încă fierbinte peste ea, iar odată ce totul s-a răcit, putem servi acest preparat delicios!