Rețeta favorită a lui Arsenie Boca! Supa delicioasă de post de care nu ne vom mai sătura

22 noiembrie 2024 20:43   Rețete

Este o rețetă delicioasă, perfectă pentru Postul Crăciunului. În plus, era și preparatul preferat al lui Arsenie Boca, iar fiecare dintre noi putem pregăti această supă în propria noastră bucătărie!

Deja înaintăm tot mai mult în Postul Crăciunului, iar dacă suntem în căutarea unei rețete perfecte pentru această perioadă, putem apela la o supă care era felul de mâncare preferat al lui Arsenie Boca.

Este vorba despre o supă de cartofi delicioasă, care poate fi făcută foarte ușor și nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple!

Era rețeta preferată a lui Arsenie Boca

Pentru a pregăti această supă delicioasă de cartofi nu ne trebuie decât opt felii de pâine, cinci lingurițe de ulei, trei cartofi albi, dar și trei căței de usturoi. Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente de pe listă, chiar dacă această rețetă este una destul de simplă.

Dacă vrem să pregătim acest preparat, ne mai trebuie și două cepe, două ramuri de rozmarin, oricât de multă sare ne dorim, dar și cam un litru de supă de legume. Odată ce avem toate aceste ingrediente simple, putem începe să pregătim supa!

Supa de cartofi este foarte ușor de pregătit

Primul pas pentru a pregăti această supă este să curățăm cartofii, să îi spălăm bine, iar apoi să îi tăiem în cubuleț. Mai departe, vom tăia ceapa în bucăți cât mai mici și după aceea vom zdrobi cu atenție usturoiul.

Apoi, cartofii trebuie puși la fiert, vreme de aproximativ 10 minute, în apă cu sare. Între timp, ceapa trebuie pusă la călit, în ulei de măsline, iar odată ce aceasta capătă o culoare aurie, trebuie să adăugăm peste ea rozmarinul șu usturoiul. După ce cartofii au fiert, ei trebuie scurși bine și adăugați în amestecul de ceapă cu usturoi.

În acest punct trebuie adăugată și supa de legume, iar totul va fi lăsat să fiarbă cam 20 de minute. La final, supa trebuie trecută printr-un blender, iar după ce devine o pastă, o putem servi cu pâine și usturoi. Tot ce trebuie să facem este să ungem feliile de pâine cu ulei de măsline și usturoi, apoi să le punem 10 minute la cuptor.

La final, vom avea o mâncare delicioasă, de post, perfectă pentru această perioadă din an.

Mai multe