Rețeta tradițională de pastramă de vită. Așa o făceau străbunii să fie delicioasă și fragedă
Este una dintre cele mai faimoase rețete de toamnă, însă puțini român știu cât de simplă este de făcut și acasă! În doar câțiva pași simpli vom putea pregăti o pastramă de vită la fel de bună ca la restaurant!
Acest preparat este unul pe care cu toții îl așteptăm toamna, însă nu trebuie să îl uităm că îl putem prepara și acasă, oricând dorim! Pastrama nu este deloc greu de făcut, iar cu numai câteva ingrediente banale, putem avea o mâncare delicioasă, făcută chiar de noi!
Așa că dacă ne dorim să avem la îndemână o pastramă proaspătă și delicioasă tot anul tot ce trebuie să facem este să urmăm acești pași simpli!
Ce ingrediente ne sunt necesare
Pentru a pregăti această rețetă tradițională delicioasă, tot ce ne trebuie sunt aproximativ două kilograme de carne de vițel, ideal pulpă, sau antricot. Apoi, pe lista de ingrediente se mai află 100 ml de vin alb, sau rose, sec, 30 ml de ulei, două căpățâni de usturoi pisat, cât și un ardei iute, uscat.
În plus, mai trebuie să avem la îndemână și 25 de grame de sare, 6 grame de piper boabe, două frunze de dafin, cât și aproximativ 10 grame de cimbru. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim pastrama!
Este o rețetă foarte simplu de pregătit
Iar primul pas pentru a pregăti această pastramă delicioasă este să curățăm foarte bine carnea de vită de pielițe, sau de tendoane. Ea trebuie tăiată în bucăți, iar un detaliu extrem de important este faptul că nu trebuie să tăiem carnea pe lungimea fibrei! Cel mai bine este să tăiem vita în felii cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru.
Apoi, vom pune la râșnit toate ingredientele, în afară de cimbru și de dafin. Acesta din urmă trebuie doar rupt în bucăți mai mici, iar apoi poate fi folosit. Peste amestecul obținut vom turna uleiul, vinul și vom pune și usturoiul. Totul trebuie amestecat bine, iar apoi întindem o lingură din sos pe fundul vasului în care vom pune carnea la marinat.
Apoi, vom așeza un strat de carne, stropim bine cu sos, iar de abia atunci îl așezăm și pe următorul. Apoi, amestecăm totul bine, acoperim vasul și lăsăm la frigider vreme de trei, sau patru zile.
La final, vom avea o pastramă delicioasă, pe care o putem pregăti la grătar, sau la tigaie, oricând dorim!